Scena artistica din Romania

Claudiu Bleonț are COVID-19. Actorul este vaccinat cu ambele doze

Publicat: 13 oct. 2021
Claudiu Bleonț are COVID-19. Actorul este vaccinat cu ambele doze
Indragitul actor Claudiu Bleont are COVID-19 si se afla in izolare la Craiova

Actorul Claudiu Bleonț are COVID-19 și se află în izolare la Craiova alături de fosta lui soție Beatrice Rancea. Aceștia urmau să joace într-o piesa de teatru însă, din nefericire, au cotractat nemilosul virus.

Claudiu Bleonț este vaccinat cu ambele doze ale serului și a reușit să scape doar cu o formă ușoară a bolii.

Claudiu Bleonț are COVID-19 și se află în izolare

Claudiu Bleonț a rămas fară gust și fară miros însă problemele de sănătate ale acestuia par să se remedieze. Începând de ieri, 12 octombrie, acesta a început încet, încet să își recapete simțurile.

În urmă cu ceva timp actorul dezvăluia că au fost momente în viața lui când și-a dorit să se călugărească. Artistul a precizat faptul că, pentru a reuși să depășească anumite greutăți ale vieții sale a ajuns pe mâna psihologului:

”E ca şi cum ai lucra în două planuri: undeva există ceva orizontal, care e repetitiv şi ni-l dorim repetitiv ca să te bucuri şi, în acelaşi demers, care e repetitiv să descoperi: «Uau, e nou!» Te reinventezi pe loc. Caut să mă reinventez, am ajuns într-un teritoriu în care mă învârt în cerc. Noroc că mă duc şi la psiholog. Joc destul de bine personajele. Îmi spun uneori: «Doamne, ce bine e să joc viaţa altora, dar să o joc pe a mea e greu». E important să fii şi spectatorul vieţii tale – nu-mi iese mereu, e o muncă de atenţie, nu, e o trudă… o trudă a atenţiei. Corpul pe care îl avem este doar un accesoriu”, a declarat Claudiu Bleonţ în urmă cu ceva timp.

Cine este Claudiu Bleonț

Claudiu Bleonț s-a născut pe 27 august 1959 în București. A absolvit Liceul German Goethe din București (1979), după care a urmat Institutul de artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, clasa profesor Grigore Gonța (1979 – 1983).

A absolvit în 1978 Liceul German din capitală, apoi a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică. A absolvit în 1983, la clasa profesorului Grigore Gonța.

S-a căsătorit în 1981 cu Irina Tapalagă, de care a divorțat în 1986.

A fost repartizat la Teatrul din Petroșani și a debutat cu piesa „Un bărbat și mai multe femei” de Leonid Zorin, pe care a și regizat-o și care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor. A mai jucat aici în „Anonimul Venețian” de Giusepppe Berto, „Într-un parc, pe o bancă” de Alexander Ghelma.

În 1986 s-a recăsătorit cu regizoarea și coregrafa Beatrice Rancea. Au divorțat în anul 2001.

Din 1990 până în prezent este angajat la Teatrul Național din București. A jucat în numeroase roluri, cum sunt Sir Andrew – A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, Tasso – Torquato Tasso de Johann Wolfgang von Goethe, pentru care a obținut premiul pentru cel mai bun actor , Pamfilus / Byrria – Fata din Andros de Terentiu, Scipio – Caligula de Albert Camus, Billy Bibbit – Zbor deasupra unui cuib de cuci după Dale Wasserman, Reverend Hale – Vrăjitoarele din Salem de Arthur Miller, Trofimov – Livada de vișini de A. P. Cehov, Nebunul – A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, Pistetairos – Pasările de Aristofan, etc.

A colaborat cu Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Național Timișoara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul Național Târgu Mureș, Teatrul Arca, etc.

Debutul în cinematografie a avut loc tot în 1983, cu filmul Concurs, regizat de Dan Pița, care i-a adus la Festivalul de la Costinești premiul pentru cel mai bun actor. A mai jucat în Să mori rănit din dragoste de viață, Pas în doi, Rochia albă de dantelă, Polul Sud, O vară de neuitat, Femeia visurilor, Ursul. A fost distribuit și în producții internaționale, cum sunt Catherine the Great, regia Paul Burgess și John-Paul Davidson, Dracula III, regia Patrick Lussier, Dracula Ressurection, regia Patrick Loussier, Anaconda 4: Trail of Blood, Born to Raise Hell.

Este căsătorit din anul 2001 cu actrița Andra Negulescu.
Adauga un comentariu