Actualitate

TRAGEDIE la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi! A murit un cunoscut profesor

Publicat: 20 aug. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
TRAGEDIE la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi A murit un cunoscut profesor
1

Veste naprasnica si plina de durere pentru intreaga comunitate academica a UAIC. Profesorul universitar dr. Octavian Bounegru a murit intr-o maniera naprasnica, dupa o indelungata suferinta. Octavian Bounegru era prof. de  istorie in cadrul UAIC Iasi era un  foarte bun specialist pe zona istoriei antice. S-a nascut in 1956 si a  studiat la Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi, Facultatea de Istorie si Filosofie, facultate pe care a absolvit-o in 1980. Dupa terminarea facultatii, profesorul a ales sa isi continue pasiunea, ramand la catedra, unde a educat generatii intregi de studenti.

Cariera didactica si stiintifica:
• Muzeograf la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta (1988-
1990).
• Asistent la Facultatea de Istorie din Iasi (1990-1993)
• Lector la Facultatea de Istorie din Iasi (1993-1999)
• Conferentiar la Facultatea de Istorie din Iasi (1999-2003)
• Profesor la Facultatea de Istorie din Iasi (din 2003)
A participat, ca student practicant, la sapaturile arheologice de la Cucuteni (jud. Iasi), Baiceni (jud. Iasi), Liscoteanca (jud. Braila), Histria, Tomis (jud.Constanta), Enisala, Argamum (jud. Tulcea)

A activat in cadrul Cercului de istorie veche si arheologie, cu comunicari si prezentari de carte. In luna mai a anului 1979 am participat la Conferinta Internationala a Studentilor arheologi de la Krakow (Polonia), in calitate de bursier al Universitatii din Krakow.

In perioada studiilor universitare a valorificat primele  cercetari in domeniul arheologiei, prin redactarea si publicarea a cinci articole si note la reviste de specialitate din Iasi, Tulcea, Braila si Bucuresti (v. lista de lucrari, nr. 1-5).

. Dumnezeu sa il odihneasca! 

Adauga un comentariu