Eveniment-Social

Conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizate de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Iași

Publicat: 22 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică organizate de Muzeul Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu din Iași
Conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică

Seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” – Filiala Iași, continuă sâmbătă, 23 martie 2024, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu”, de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 7B.

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Iași organizează o serie de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică

Sâmbătă, 23 martie 2024, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu”, continuă seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

De această dată, tema centrală aduce în prim-plan „Justețea și statul ideal în filosofia lui Platon”, două aspirații ale oamenilor din toate epocile. O să fie o întâlnire cu unele idei extrase din dialogurile filosofului grec Platon, prin care se va explora cum reprezintă dreptatea și care ar fi unele principii propuse de el pentru a ajunge la o organizare politică mai bună.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Muzeul Politehnic, așa cum era cunoscut publicului larg până la data de 3 august 1994, în semn de prețuire pentru valorile științei ieșene, a adoptat titulatura de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, fiind situat la parterul Palatului Culturii, în aripa de est. Nucleul muzeului s-a constituit încă din 1955, din inițiativa unui inimos grup de profesori și ingineri ieșeni, între care menționam pe acad. Cristofor Simionescu, ing. Marcel Itcovici și prof. univ. dr. Ioan Curievici, care s-au interesat îndeaproape de soarta acestuia, căutând și depistând noi surse de îmbogățire a patrimoniului, de sporire a colecțiilor de mare valoare științifică și documentară.

Prezentarea va fi susținută de Marius Andro, în cadrul seriei de conferințe organizate de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Iași. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Adauga un comentariu