Local

Consiliul Județean Iași angajează 240 de oameni la Spitalul mobil din Lețcani: 3 șefi de secție, 17 medici și 52 de asistenți vor lucra la unitatea modulară

Publicat: 21 nov. 2020
Organigrama de la Spitalul mobil din Lețcani va fi adoptată de plenul CJ Iași
Spitalul mobil de la Lețcani

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a plenului instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de la Casa Pătrată vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care aprobarea organigramei de la Spitalul mobil de la Lețcani. În plus, pe ordinea de zi a ședinței vor apărea și proiecte ce țin de administrarea drumurilor județene, dar și avizarea bugetului de la Aeroportul Iași

Spitalul mobil de la Lețcani va beneficia de o nouă organigramă. Posturile sunt cuprinse în statutul de funcții de la Spitalul de Boli Infecțioase”Sf. Parascheva” Iași și atinge și secția exterioară de la marginea Iașului. Noua organigramă va fi avizată de plenul Consiliului Județean Iași în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 25 noiembrie 2020. Noul Consiliu va discuta mai multe proiecte în ședința ce se va desfășura în Sala Mare „Virgil Săhleanu” de la Prefectura Iași.

Mai multe posturi aprobate pentru spitalul mobil Lețcani. Decizia aparține CJ Iași

Plenul CJ Iași va discuta despre organigrama de la Boli Infecțioase. Proiectul cuprinde și unitatea de la Lețcani, spital care ar urma să beneficieze de 240 de posturi.

„Așa cum rezultă din nota de fundamentare a spitalului nr.I 8687/17.11.2020, având în vedere faptul că Spitalul modular de la Lețcani funcționează ca secție exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase lași, spital de primă linie pentru internarea pacienților cu SARS-CoV-2 și toată activitatea administrativă a fost preluată de personalul existent, iar volumul de activități este foarte mare, se solicită aprobarea suplimetării statului de funcții și a organigramei cu 12 posturi. În acest sens, numărul de posturi aprobate pe structura spitalului se modifică de la 502 posturi la 514 posturi, iar numărul de posturi pentru secția exterioară Lețcani de la 235 posturi la 240 posturi”, se arată în proiectul de hotărâre.

Distribuția posturilor la spitalul mobil Lețcani. Organigrama este valabilă de la 1 decembrie 2020

Conform documentației, pentru secția de boli infecțioase sunt disponibile 70 de paturi. Ca posturi este vorba despre 1 șef secție, 6 medici, 1 psiholog. De asemenea, este un post pentru asistent medical-șef și 22 de posturi de asistent medical. De asemenea, mai sunt luate în calcul și alte posturi de infirmieri și îngrijitori.

„Toată activitatea administrativă a fost preluată de personalul existent la spitalul nostru, iar volumul de activități fiind foarte mare, vă solicităm aprobarea suplimentării statului de funcții și a organigramei cu 12 posturi, astfel: 5 posturi TESA (1 post RUNOS, 1 post contabilitate, 1 post achiziții și 2 posturi administrative), 2 posturi pentru întreținere aparatură medicală pentru zona de terapie intensivă spital, 5 posturi cadru tehnic PSI pentru zona spital și 5 posturi cadru tehnic PSI pentru zona Lețcani”, se arată într-o adresă a celor de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Pentru secția ATI, cu 48 de paturi disponibile, distribuția este următoarea: 1 șef de secție, 11 medici, un psiholog, 1 kinetoterapeut, 1 asistent-șef, 28 de asistenți medicali, dar și infiermieri și îngrijitori.

Adauga un comentariu