Culinar

Cum poate ghimbirul să amelioreze problemele digestive şi artrita

Publicat: 19 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum poate ghimbirul să amelioreze problemele digestive şi artrita

Rădăcină de ghimbir este cunoscută că conţine numeroase beneficii pentru sănătate. Potrivit multor studii clinice rădăcină de ghimbir poate ajuta persoanele care suferă de artrită sau de dureri cronice.

Oamenii folosesc rădăcină de ghimbir pentru a condimenta alimentele reducând și ameliorând simptomele de răceală, gripă, tuse, și de asemenea, foarte benefic pentru circulația sângelui și de prevenire a cancerului. În plus, ghimbirul este capabil să reducă colesterolul rău şi nivelul de zahăr din sânge şi este o soluție foarte eficientă pentru greață și digestie.

Medicina holistică a folosit ghimbirul timp de secole în tratamentul împotriva diferitelor probleme de sănătate, cum ar fi colesterolul, artrita, nivelul de zahăr din sânge şi boli de stomac.

Vă vom prezenta un remediu puternic cu ghimbir, care este făcut din ghimbir proaspăt sau uscat, suc de lămâie şi miere organică. Rezultatele sale sunt remarcabile.

Ingrediente:

  • 115 ml apă minerală
  • suc de lămâie verde
  • 450 ml apă filtrată
  • 200 grame ghimbir decojit și fin tocat
  • 2 linguri miere organică
  • felii de lămâie

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, se fierbe apa filtrată, iar apoi se adaugă ghimbir în ea. Se reduce căldura și se fierbe timp de 5 minute. Odată fierte, opriţi căldura și se lasă timp de 20 de minute. Acum, se strecoară lichidul de ghimbir și să-l utilizați pentru a prepara siropul.

Când este călduţ se adauga mierea. Se pune într-un pahar 1/3 sirop de ghimbir, se poate adăuga şi puţin suc proaspăt de ghimbir, zeama de la 1/2 lime şi 1/2 lămâie. Se adauga apă minerală şi felii de lămâie. Vă recomandăm să folosiţi produse organice.

Ghimbirul: 7 beneficii pentru sănătate

  1. Ghimbirul este un excelent stimulent digestiv: el favorizează apariţia enzimelor cu rol în absorbţia eficientă a nutrienţilor şi combate disconfortul digestiv după o masă îmbelşugata. În plus, ghimbirul ajuta şi la prevenirea balonării şi a indigestiei, datorită unor substanţe chimice care tonifiază musculatura tractului digestiv şi care scad nivelul acidului gastric (cel care conduce la arsuri stomacale).
  2. Este un energizant puternic: o cană de ceai de ghimbir te poate revigora chiar mai bine decât o cafea. Încearcă şi vei vedea rezultatele.
  3. Te scapa de gripă şi răceală: ghimbirul ajuta la vindecarea organismului prin inducerea transpiraţiei şi întărirea sistemului imunitar. De asemenea te va ajuta dacă te confrunţi cu episoade recurente de tuse expectorantă sau cu alte afecţiuni ale cailor respiratorii (este recomandat chiar şi pacienţilor care suferă de astm).
  4. Lupta împotriva cancerului. Folosite cu succes în tratamentul împotriva leucemiei, extrasele de ghimbir sunt indicate pentru prevenirea tumorilor canceroase, întărind imunitatea organismului.
  5. Calmează greaţă. Un remediu eficient împotriva acestui simptom neplăcut, ghimbirul poate fi folosit în siguranţă chiar şi de către femeile însărcinate.
  6. Ghimbirul este un vasodilatator puternic: acesta scade tensiunea şi facilitează circulaţia sangvină, împiedicând formarea cheagurilor de sânge.
  7. Are efecte remarcabile în ameliorarea inflamaţiile articulare şi în cazul durerilor reumatice: poţi folosi ghimbirul sub formă de comprese atunci când te confrunzi cu febră musculară, dureri articulare sau inflamaţii locale (luxaţii, entorse).
Adauga un comentariu