WoW!

Cum se curăţă încălţămintea fără prea multe cheltuieli

Publicat: 18 mai 2020

Anual, aproximativ 300 de milioane de perechi de înclțăminte ajung la gunoi. Uneori – nemeritat, deoarece există multe modalități de a prelungi viața pantofilor sau botinelor dumneavoastră preferate.

Am realizat o colecție de sfaturi utile, care vă pot ajuta să întoarceți încălțămintei aspectul inițial și să o faceți mai confortabilă. Multe dintre ele, probail, le auziți pentru prima dată.

1. Lipici pentru tălpi lunecoase

Câteva benzi de lipici fierbinte pe talpă o vor face mai puțin lunecoasă.

2. Șampon uscat și pudră de talc împotriva mirosului neplăcut

Șamponul uscat îl puteți aplica direct pe picioare, pentru a reduce transpirația, sau să-l pulverizați în interiorul pantofului pentru a scăpa de mirosul deja existent. Acesta poate fi eliminat, de asemenea, cu ajutorul pudrei de talc.

3. Pâinea uscată împotriva peteleor de pe pielea întoarsă

Datorită texturii sale dure, pâinea uscată face posibilă curățarea pantofilor din piele întoarsă de murdărie.

4. Fixativ împotriva alunecării

Dacă aplicați fixativ pe tălpi, încălțămintea dumneavoastră nu va aluneca, și picioarele, de exemplu, în sandalele preferate, nu se vor mai duce în față.

5. Peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu pentru albire

O metodă eficientă de a curăța ghetele albe de murdărie – aplicați pe ele un amestec din apă, bicarbonat și peroxid de hidrogen, le lăsați pentru câteva ore, apoi pur și simplu scuturați amestecul uscat de pe suprafața încălțămintei.

6. Alcool tehnic împotriva petelor

Izopropanolul (alcool de izopropil), datorită proprietăților sale de dezinfectare și de curățare, este folosit în medicină, farmaceutică, producția de cosmetică și fabricarea produselor pentru automobile. Este perfect pentru îndepărtarea petelor de pe încălțămintea din piele.

7. Hârtia abrazivă contra tălpii lunecoase

Hârtia abrazivă vă ajută în cazul pantofilor sau sandalelor lunecoase: pentru aceasta este suficient să frecați talpa încălțămintei.

8. Pliculețe de ceai împotriva mirosului neplăcut

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut din pantofi, puteți pune în ei câteva pliculețe uscate de ceai.

9. Inserții pentru sutien în loc de pernuțe din silicon pentru încălțăminte

În ciuda faptului, că în prezent se găsesc pernuțe din silicon speciale pentru încălțăminte, acestea nu întotdeauna sunt la îndemână când aveți nevoie. Ca alternativă, ca să vă fie mai comod să purtați încălțămintea (în special cea nouă, pe tocuri înalte), puteți folosi inserțiile nu prea groase pentru sutien.

10. Sticle de vin pentru păstrarea formei

Datorită stabilității și greutății lor, sticlele de vin, plasate în interiorul cizmelor înalte, ajută la menținerea formei acestora.

11. Făina de ovăz împotriva petelor de grăsime

O cantitate mică de făină de ovăz ajută la îndepărtarea petelor de grăsime și ulei de pe pantofii din piele întoarsă.

12. Balsam pentru păr ca protecție

Puțin balsam de păr vă ajută nu doar să lustruiți încălțămintea, dar va forma și un strat protector.

13. Soluție de îndepărtare a ojei semipermanente împotriva murdăriei

Puteți curăța încălțămintea de murdărie cu ajutorul unui disc demachiant și acetonă sau soluție de îndepărtare a ojei semipermanente. Această metodă se potrivește în special pentru marginile de cauciuc ale ghetelor și adidașilor.

14. Săpun împotriva mirosului neplăcut

Sapunul, plasat în interiorul încălțămintei, vă va ajuta să scăpați de mirosul neplăcut.

15. Ziar pentru lustruire

Foile mototolite de ziare alb-negru se potrivesc pentru lustruirea încălțămintei întunecate la culoare. Desigur, industria modernă propune o mulțime de produse și accesorii pentru îngrijirea încălțămintei. Cu toate acestea, deseori se întâmplă să aveți nevoie urgent și să puteți folosi doar ce aveți la îndemână. Și, după cum arată practica, aceste tehnici sunt destul de eficiente.

Adauga un comentariu