Această rețetă de pandişpan pufos pentru torturi este una dintre primele pe care le învaţa o gospodină. Uşor de făcut, dar cu răbdare, el poate fi combinat cu fructe, pentru un gust cât mai bun. Ai nevoie de puţine ingrediente, dar de multă răbdare şi de câteva trucuri.
Reţetă de pandişpan pufos pentru torturi se poate face cu orice ocazie, inclusiv când se anunţă musafiri neaşteptaţi. Mai jos găseşti reţeta completă, apoi trucurile care te vor ajuta să-l prepari cât mai pufos şi aerat.
Sparge ouăle într-un vas. Adaugă zahărul granulat şi zahărul vanilat. Mixează în jur de 5 minute, la viteză mică. Apoi creşte viteza până aproape de cea maximă, timp de 10-15 minute. Compoziţia aproape că îşi va tripla volumul.
Separat amestecă amidonul, făina şi praful de copt. Cerne făina în compoziţia cu ou, dar nu toată deodată, ci în mai multe doze. Omogenizează uşor de fiecare dată, cu o spatulă.
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu puţin unt o tavă de copt şi toarnă compoziţia în vasul încălzit uşor. Bagă tava în cuptor. Pandişpanul e gata după circa 40 de minute, dar ideal e să faci testul cu scobitoarea. La final poți decora pandișpanul cu o delicioasă glazură de ciocolată sau cu cremă de vanilie.
Înainte să te apuci să faci pandişpan, ca să îţi iasă exact aşa cum vrei, uite ce trucuri poţi pune în aplicare: