Culinar

Cum se prepară salamul de biscuiţi fără zahăr

Publicat: 15 mai 2020

Cu toţii ne amintim de salamul de biscuiţi din copilărie. Însă acum a apărut o alternativă sănătoasă pe care o putem prepara în timp record.

Ingrediente:

  • 150g biscuiţi simpli (am folosit Petit Beurre, dar dacă ai unii mai sănătoşi, cu atât mai bine)
  • ½ cana prune uscate
  • ½ cana curmale
  • ½ cana nuci
  • 2 Lg pudra de carob
  • 3 Lg unt de cocos nerafinat
  • ⅓ cana lapte vegetal
  • 1-2 lg esenţa de rom

Mod de preparare:

Pune biscuiţii într-o pungă de plastic şi folosind un mojar, pisează-i bine. Ideea cu punga e a mamei mele când m-a văzut că mă chinui cu ei pişându-i direct în mojar. Pune nucile în blender şi pulsează de 2-3 ori. Nu trebuie să fie făcute faină, bucăţile mai mari dau textură.

Scoate nucile din blender şi pune-le într-un bol separat alături de biscuiţii pisaţi. Pune în blender prunele uscate, curmalele, carobul, untul de cocos, extractul de rom şi laptele vegetal şi blenduieste până când se formează o pastă fină. Adaugă pasta peste biscuiţi şi nuci şi amesteca folosind o spatulă sau mai bine, cu mâinile.

Poţi forma biluţe mici pentru a crea bombonici sau să îi dai formă de salam. Dacă vrei să o pui într-o formă aşa cum am făcut eu, acoperă întâi formă cu o folie de plastic pentru a fi mai uşor de scos după.




Adauga un comentariu