National

Cum se răspândește infecția cu COVID-19 într-un supermarket. După ce vei vedea aceste imagini nu vei mai ieși din casă fără mască – Video

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se răspândește infecția cu COVID-19 într-un supermarket. După ce vei vedea aceste imagini nu vei mai ieși din casă fără mască - Video

O echipă de cercetători finlandezi a creat o simulare video, pentru a demonstra lumii cum se răspândește infecția cu COVID-19 într-un supermarket.

Cum se răspândește COVID-19 în supermarket?

După ce vezi acest video, te vei gândi de două ori înainte să pui piciorul în afara locuinței. Oamenii de știință finlandezi au creat un video care arată exact cum se răspândește COVID-19 în magazinele alimentare. Simularea finlandezilor arată cum o singură persoană infectată care tușește într-un mediu în care se află mai mulți oameni, poate infecta chiar și de la două rânduri distanță. Potrivit cercetătorilor, coronavirusul apărut în China în luna decembrie a anului trecut, poare rezista în aer timp de câteva minute, timp suficient pentru a infecta persoanele aflate în apropiere.

Această cercetare a fost efectuată de cercetători de la Univesitatea Aalto și Universitatea din Helsinki, care și-au dorit să înțeleagă cum particulele din tuse sau strănut sunt răspândite în aer. Rezultatele au scos la iveală faptul că aceste particule supraviețuiesc în aer mai mult decât se credea inițial și pot infecta persoanele din împrejurimi. Acesta este motivul pentru care utilizarea măștii de protecție la cumpărături este mai mult decât esențială.

Adauga un comentariu