Boli si tratamente

Cum se trateaza infectiile tractului urinar

Publicat: 21 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se trateaza infectiile tractului urinar
Cum se trateaza infectiile urinare

Cum se trateaza infectiile urinare? Majoritatea femeilor vor experimenta cel putin o infectie urinara in timpul vietii. Tratamentul prompt va preveni complicatiile.

Urinarea dureroasa si frecventa, urina tulbure, urat mirositoare sunt semne ale unei infectii ale tractului urinar.

Cistita benigna usoara

Cele mai multe infectii ale tractului urinar sunt cistite, cauzate de microb Escherichia coli care se gaseste in mod normal in intestin. Trebuie tratata rapid pentru a evita complicatiile.

Netratate, ele pot fi punctul de plecare pentru o infectie a tractului urinar superior numita pielonefrita, o infectie a rinichilor.

In plus, o infectie a tractului urinar la un copil, un barbat, o femeie in varsta, o infectie continua sau una insotita de febra si dureri de spate scazute necesita consult medical rapid.

Cum se trateaza infectiile urinare?

Ca prima masura: bea multa apa si goleste-ti vezica urinara des pentru a elimina germenii. in 25% din cazuri, vindecarea este spontana in 48 de ore.

Tratamentul cu antibiotice va fi util daca semnele sunt insuportabile sau daca dureaza mai mult de doua zile.

Molecula cu cele mai multe avantaje (toleranta, eficacitate si inductie redusa a rezistentei la antibiotice) este trombamolul Fosfomicinei. Se ia intr-o singura doza, dintr-un singur plic, dupa golirea vezicii urinare, daca este posibil la culcare, si actioneaza in cateva ore.

Recidivele, desi frecvente si foarte incomode, in majoritatea cazurilor nu sunt grave. Cu toate acestea, cauza lor trebuie investigata.

Daca recurentele sunt legate de o hidratare insuficienta, atunci mai multe lichide ar trebui sa fie consumate.

Daca au legatura cu activitatea sexuala, atunci ar trebui sa va ganditi la urinare dupa fiecare act sexual.

Alte cauze pot fi identificate: igiena locala prea mare, haine prea stranse, modificari hormonale legate de menopauza, care pot fi responsabile pentru atrofia mucoaselor in vagin.

O analiza de urina face posibila identificarea daca este o infectie obisnuita cu microb si sensibila la antibioticele obisnuite.

Cum se trateaza infectiile urinare? Actiuni preventive

Acum ca infectia tractului urinar a fost eradicata, trebuie luate masuri pentru a preveni revenirea. Este important sa urinezi imediat ce apare nevoia si sa bei multa apa, mai ales pe vreme calda, cand o cantitate mare de apa nu trece prin rinichi, ci se evapora prin transpiratie.

Cand utilizati toaleta, stergeti intotdeauna cu hartie igienica din fata inapoi.

In ceea ce priveste igiena intima, trebuie evitate produsele parfumate sau iritante. Este mai bine sa preferati produsele cu un pH neutru si sa limitati toaletele intime excesiv de energice pentru a nu dezechilibra flora intestinala.

In sfarsit, se pot folosi merisoare: par sa limiteze capacitatea Escherichia coli de a adera la mucoasa vezicii urinare si sa provoace recurente infectioase.

Adauga un comentariu