Local

Date oficiale ale DSP Iași: 4.001 persoane se află în izolare la domiciliu pe raza județului

Publicat: 29 mai 2020

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 de Direcția de Sănătate Publică.

„Un număr de 4.001 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 123 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 41 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 19 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 4 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 1.394 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu