Local

Deputatul Petru Movilă: „Cei care au votat legea recursului compensatoriu trebuie să-şi ceară iertare de la familiile romanilor care au avut de suferit” – VIDEO

Publicat: 05 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Deputatul Petru Movilă a declarat astăzi, de la tribună Parlamentului că Partidul Mişcarea Populară a votat pentru abrogarea legii recursului compensatoriu. Parlamentarul ieşean este de părere că toţi cei care au votat această lege, cu efecte tragice, trebuie să-şi ceară iertare de la familiile romanilor care au avut de suferit.

„În doi ani de zile, efectele legii recursului compensatoriu au fost devastatoare pentru România. Au fost eliberate 21.000 de persoane, începând din octombrie 2017 până în septmebrie 2019, ceea ce înseamnă că în medie 30 de deţinuţi au ieşit din puşcarii în fiecare zi din ultimele 23 de luni. Dintre aceştia 6.691 de persoane, adică o treime erau violatori, tâlhari, pedofili sau criminali.

În baza acestei legi au fost eliberaţi 2.305 criminali, 3049 tâlhari, 978 violatori şi 158 de persoane care au comis fapte de natură sexuală care au implicat minori. Doar 1,48 la sută din cei eliberaţi au fost condamnaţi pentru corupţie sau fapte asimilate corupţiei. 7.44 la sută dintre violatori pedofili şi criminali sau întors în puşcarii după ce au fost eliberaţi. Vă rog să fiţi atenţi la rezultatul acestei legi: au fost 70 de omoruri, 49 de violuri, 6 fapte de agresiune sexuală care implică minori, 369 de tâlhării şi 4 ucideri din culpă.

Asta înseamnă că cei care aţi votat legea ar trebui să vă cereţi scuze dacă se poate romanilor, care au avut victime în familii în baza recursului compensatoriu. Trebuie să ne gândim ca această lege a avut efecte foarte grave şi odată cu eliminarea ei trebuie să facem totul ca romanii să aibă din nou încredere în instituţiile statului, în Ministerul de Interne, în sistemul de justiţie. PMP va vota această lege, care trebuie să fie o învăţătură, o lecţie, tragica ce-i drept, pentru toți cei care atunci când votează nu se gândesc la consecinţele votului lor”, a declarat deputatul PMP, Petru Movilă

Adauga un comentariu