Local

Doi la sută dintre angajații de la Spitalul C.F. Iași au avut reacții adverse în urma administrării vaccinului anti-covid: durere la locul vaccinării, reacții digestive și febră

Publicat: 09 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi la sută dintre angajații de la Spitalul C.F. Iași au avut reacții adverse în urma administrării vaccinului anti-covid durere la locul vaccinării reacții digestive și febră
Pacienți infectați cu coronavirus, internați la secția ATI de la Spitalul de Neurologie Iași

La Spitalul C.F. Iași sunt realizate zilnic câte 10 internări și externări. În secția de Terapie Intensivă ajunge câte un pacient o dată la două săptămâni, fiind internați pe sector COVID-19, zilnic, circa 60 de pacienți. În acest timp se realizează zilnic și vaccinarea anti-COVID-19 pentru un număr de circa 50 de cadre medicale

În cadrul Spitalului C.F. Iași se fac circa 8 – 10 internări pe zi. Deși ajung pacienți cu forme medii spre severe, pe secțiile de Terapie Intensivă ajunge câte un bolnav COVID-19 o dată la circa 14 zile. Ieri mai erau libere 61 de paturi în unitatea medicală. Încă de pe data de 4 ianuarie 2021 a început și campania de vaccinare anti-COVID-19 în spital. Într-o zi sunt imunizate circa 50 de cadre medicale. Reacțiile adverse au fost ușoare, ca și în cazurile celorlalte tipuri de vaccinuri existente. Au prezentat simptome ușoare 2 la sută dintre cadrele medicale imunizate. Cele mai multe persoane au menționat că imediat după administrarea serului împotriva SARS-CoV-2 au avut dureri la locul injectării.

Doi la sută dintre cadrele medicale din Spitalul C.F. Iași au acuzat reacții adverse după vaccinarea anti-COVID-19

Până pe data de 8 ianuarie 2021, au fost vaccinate zilnic, în medie, un număr de 50 de cadre medicale. Dintre acestea, doar 2 la sută au acuzat simptome ușoare post-vaccinare anti-COVID-19.

„Ne ocupăm cu vaccinarea anti-COVID-19. În trei zile nu au fost complicații ca urmare a administrării vaccinului. Circa 2 la sută dintre persoanele imunizate au acuzat simptome ușoare, cum ar fi: durere la locul vaccinării, un caz cu reacție digestivă și un caz de febră. În fiecare zi a fost o medie de 50 de doze de vaccin administrate. În ceea ce privește situația bolnavilor COVID-19 din spital, dacă azi-dimineață (n.r.- 8 ianuarie 2021) avem internați 56 de pacienți, cred că până la sfârșitul zilei vom avea chiar 65 de paturi ocupate. Până la ora 10 am fost anunțați deja de 6 pacienți care vor ajunge în unitatea medicală.

Sunt trei tipuri de pacienți: cei care ajung în stare gravă și sunt intubați, cei care beneficiază de ventilație non-invazivă și cei care au nevoie de surse de oxigen după ce saturația scade sub 90 la sută și nu pot fi stabilizați cu două surse, apelându-se la a treia, invazivă sau non-invazivă. Sunt cazuri medii sau severe care se prezintă la spital, cu o afecțiune pulmonară în procent de 40 la sută, zilnic se fac 10 internări. În ceea ce privește numărul externărilor, este asemănător cu cel al internărilor”, spune dr. Mihai Glod,managerul Spitalului C.F. Iași.

Ieri, în județul Iași au fost 212 cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus

În județul Iași, autoritățile au raportat în data de 8 ianuarie 2021 un număr de 212 cazuri noi de infectări cu coronavirus. Timp de peste 10 luni, 28.610 persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea, 6.571 au fost externate, doar ieri 28 de ieșeni s-au întors la familiile lor. De pe paturile de Terapie Intensivă, pentru prima dată după săptămâni la rând, nu s-a raportat niciun deces, numărul total fiind de 472. În spitalele suport COVID-19, numărul paturilor ocupate cu tot cu cel al secțiilor de Terapie Intensivă a fost de 401. Medicii spun că din ce în ce mai mulți ieșeni au nevoie de oxigen după ce ajung la spital, iar nivelul saturației este unul scăzut.

Referitor la paturile de ATI, din cele 401 sunt ocupate 56 astfel: nouă sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 18 la Spitalul Mobil Lețcani, șase la Spitalul de Pneumoftiziologie, șase paturi la Spitalul Municipal Pașcani, trei la Spitalul de Recuperare, cinci la Spitalul C.F. Iași și nouă la Spitalul de Neurochirurgie. Ieri mai erau libere 11 paturi ATI: două la Spitalul de Recuperare, două paturi la Spitalul C.F. Iași și șapte la Spitalul de Neurochirurgie.

Spitalele suport-COVID-19 mai aveau 295 de paturi libere

În spitalele suport COVID-19, ieri mai erau libere 295 de paturi. Dintre acestea, 62 de paturi erau libere la Spitalul de Boli Infecțioase, 11 la Spitalul Mobil Lețcani, șapte la Spitalul de Pneumoftiziologie, 37 de paturi la Spitalul Hârlău, 14 paturi la Spitalul de Recuperare, 61 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 19 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 15 paturi la Spitalul Militar și 69 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani. Cei mai vulnerabili față de infecția cu coronavirus sunt pacienții care suferă de diabet, obezitate și hipertensiune.

În ceea ce privește Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, mai este ocupat un pat ATI. În momentul de față sunt opt bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus care fac dializa în cadrul unității sanitare. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri se aflau 2.844 de persoane în izolare, iar 4.042 de persoane erau carantinate la domiciliu. Până în prezent, au fost emise în total 28.424 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 29.127 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu