National

Dr. Mihai Craiu: „O realitate românească ce stă deseori la baza unor indicații eronate de tratament cu antibiotic”

Publicat: 21 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Mihai Craiu O realitate românească ce stă deseori la baza unor indicații eronate de tratament cu antibiotic
Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că când toate consulturile pentru febră și tuse, la un copil mic, de grădiniță, se sfârșesc cu o rețetă cu antibiotic „este ceva greșit la mijloc”.

Specialistul face astfel un apel la respectarea regulilor existente și la utilizarea rațională a tratamentului cu antibiotice.

„Dna Conferențiar Ioana Ciucă a descris foarte bine o realitate românească ce stă deseori la baza unor indicații eronate de tratament cu antibiotic.

Dr. Craiu: Când toate consulturile pentru febră și tuse la un copil mic se sfârșesc cu o reţetă de antibiotic e ceva greșit
Convingerea pe care o au majoritatea părinților români („o infectie acută respiratorie cu febră, la copil, se vindecă doar prin tratament cu antibiotice”) există și la unii medici români.

Eterna întrebare „eu pe cine trebuie să ascult?” are un răspuns clar. Trebuie să ascultăm de reguli și protocoale terapeutice, nu de emoții si prejudecăți.

Când toate consulturile pentru episoade de febră și tuse, la un copil mic, de grădiniță, se sfârșesc cu primirea unei rețete de antibiotic este ceva greșit la mijloc.

Mihai Craiu, apel la respectarea regulilor și la utilizarea rațională a tratamentului cu antibiotice

Regulile din protocoale sunt făcute să apere sănătatea pacientului și nu sunt destinate ingrădirii creativitații sau fanteziei cuiva.

NOTĂ – aceasta nu este o critică adusă nimănui. Nu vizează nici medicii de familie, nici farmaciile și nici firmele ce produc antibiotice. Este un apel la respectarea regulilor existente și la utilizarea rațională a tratamentului cu antibiotice”, a scris medicul Mihai Craiu, pe pagina de Facebook.

Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Nu faceți asta dacă ați luat contact cu o persoană infectată cu COVID-19!“

Medicul Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală, lansează un avertisment în legătură cu tratamentele luate acasă, fără un consult medical, chiar și în cazul celor care au intrat în contact cu o persoană infectată.

„Despre modă, spaime și amatorisme balcanice, în fața pandemiei COVID-19, în România… Nu este o postare despre politică, despre cine este de vină sau despre soluții miraculoase. Această primă postare, a unei serii despre medicație, se referă la dexametazonă. Orice persoană ce a venit în contact cu un bolnav de COVID primește medicamente care nu au legătură cu recomandările existente.

În România, orice persoană ce a venit în contact cu un bolnav având COVID19, deseori netestată, aproape întotdeauna fără consult medical riguros, începe să primească mai multe medicamente care nu au ABSOLUT nicio legătură, nici cu recomandările existente (unele mai bune, altele imperfecte sau depășite, dacă vorbim de cele românești postate pe site-uri oficiale), nici cu dovezile științifice disponibile”, a precizat Mihai Craiu.

Mihai Craiu: „Noi românii suntem creativi și credem în mituri“

Medicul primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală a precizat că românii suntem creativi și credem în mituri.

„Noi românii suntem creativi și credem în mituri. Realitatea este că cea mai MARE putere de dovadă o au metaanalizele, apoi dovezile din studii randomizate, placebo-controlate și cea mai SLABĂ putere o au opiniile experților. Ale experților medicali reali, nu ale vloggerilor sau ale diverșilor artiști mediatizați nefericiți…

Dexametazona este excepțională în formele medii și severe (spitalizate) de pneumonii cu SARS-CoV-2. Conform studiului RECOVERY ea scade mortalitatea la 28 zile cu 1/3. Nu este prudent să luați dexametazonă fără indicație medicală sau la o indicație greșită, în prima fază a bolii, la domiciliu! Nici măcar nebulizată“, a scris Mihai Craiu pe Facebook.

Adauga un comentariu