National

Dragoș Bucur răspunde jignirilor ce i s-au adus, după ce a declarat că nu poartă mască și nici nu se vaccinează: „De ce a trebuit să spun ce gândesc”

Publicat: 10 feb. 2021

Actorul Dragoș Bucur a decis să răspundă jignirilor ce i s-au adus în mediul online, după ce a declarat că nu poartă mască și nici nu se vaccinează.

Miercuri seară, 10 februarie, Dragoș Bucur a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care a vorbit despre motivul pentru care a decis să spună tot ce gândește.

”Bună seara.

Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare şi sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât şi încurajărilor.

Câţiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăşi. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac şi păstrează pentru ei şi familiile lor ceea ce cred, de teamă că nu cumva să fie linşaţi public şi ostracizaţi şi să nu îşi piardă locurile de muncă, prietenii, relaţiile şi sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obţinut cu mijloace noi.”, a spus Dragoș Bucur.

Dragoș Bucur răspunde jignirilor: „Mi-a fost teamă”

Actorul a precizat că s-a temut de reacția oamenilor. Cu toate acestea, a reușit să își învingă frica și a ales să spună tot ce gândește. El militează pentru libertatea de exprimare.

Mi-a fost teamă de reacţia pe care împărtăşirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost ruşine de această teamă şi de gândul meschin că “E mai bine tac decât să spun ce cred”. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut şi acum.

Celor ce aleg să înjure şi să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment şi nu vreau să particip la crearea lui.

Dragoș Bucur: „Ştiu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine”

Dragoș Bucur spune că nu consideră că decizia sa este cea corectă, însă el nu renunță la libertatea de a lua singur această decizie. El susține că sunt mulți oameni care gândesc ca el, însă le este frică să își expună părerea.

Nu susţin că decizia de a nu mă vaccina este cea corectă, dar susţin şi apar libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu aceasta ordonanţă militară şi consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul şi cu deciziile lui şi să îmi exprim public acest dezacord.

Ştiu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie prefera să stea departe de online.

Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu şi în libertatea de expresie, sunt susţinător al luptei împotriva discrimarii şi astea sunt valorile după care mă ghidez în viaţă.

PS-acum îmi e teamă să citesc toate comentariile de la postarea precedentă, dar trec eu şi peste teama asta!”, este mesajul lui Dragoș Bucur.

Buna seara.
Este prima oara cand sunt injurat la o scara atat de mare si sunt dator sa raspund atat injuraturilor cat si…

Publicată de Dragos Bucur pe Miercuri, 10 februarie 2021

 
Adauga un comentariu