Eveniment-Social

Ediția 2020 a evenimentului intitulat Târg Cucuteni 5.000 de la Iași a fost amânat pe fondul pandemiei de COVID-19 și ar putea fi anulat (EXCLUSIV)

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ediția 2020 a evenimentului intitulat Târg Cucuteni 5.000 de la Iași a fost amânat pe fondul pandemiei de COVID-19 și ar putea fi anulat EXCLUSIV
Ediția 2020 a evenimentului intitulat Târg Cucuteni 5.000 de la Iași a fost amânat pe fondul pandemiei de COVID-19 și ar putea fi anulat

În funcție de evoluția noului coronavirus, celebrul eveniment ar putea fi anulat anul acesta Cunoscutul Târg de Ceramică Cucuteni 5.000 de la Iași, la un pas să fie anulat anul acesta din cauza pandemiei de COVID-19!

Târg de Ceramică Cucuteni 5.000 de la Iași, amânat pe fondul pandemiei de COVID-19

Organizatorii au anunțat că evenimentul din acest an a obținut finanțare de la Primăria Municipiului Iași.

„Noi am obținut finanțare de la Primăria Iași pentru a organiza, anul acesta, Târgul de Ceramică Cucuteni 5.000. Nu am stabilit o dată pentru eveniment, având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19. La acest moment nu se pot face predicții pentru a anunța o dată pentru Târgul de Ceramică Cucuteni 5.000”, a precizat Adrian Ardelean, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași

Târg de Ceramică Cucuteni 5.000 de la Iași, la un pas să fie anulat anul acesta din cauza pandemiei de COVID-19. Foarte probabil, având în vedere evoluția negativă a noului coronavirus și a numărului mare de infectați, evenimentul din acest an ar putea fi anulat.
Conform lui Adrian Ardelean, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Iași, organizatorul principal al manifestării, data la care trebuia să se desfășoare ediția din acest an a Târgului Cucuteni 5.000  a suferit modificări.

Târg de Ceramică Cucuteni 5.000 de la Iași, amânat din nou de evoluția epidemiologică COVID-19

În contextul perioadei pe care România o traversează, Adrian Ardelean, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, a explicat faptul că celebrul târg era programat inițial pe data de 3 iunie 2020. Totuși, în contextul pandemiei, organizatorii au fost nevoiți să amâne organizarea acestuia. „Noi am obținut finanțare de la Primăria Iași pentru a organiza, anul acesta, Târgul de Ceramică Cucuteni 5.000. Nu am stabilit o dată pentru eveniment, având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19. La acest moment nu se pot face predicții pentru a anunța o dată pentru Târgul de Ceramică Cucuteni 5.000”, a precizat Adrian Ardelean, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași.

Cucuteni 5.000 de la Iași, eveniment pentru cunoașterea și promovarea ceramicii tradiționale din cele mai importante centre de olărit din țară

Acest Târg Cucuteni 5.000 are drept scop cunoașterea și promovarea ceramicii tradiționale din cele mai importante centre de olărit din România. Edițiile precedente (în 2019 a fost cea cu numărul 37) s-au bucurat de prezența unor invitați de peste hotare. Invitații, meșteri olari din Republica Moldova și Ucraina, și-au arătat măestria pentru olărit. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean (CJ) Iași prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Direcția pentru Cultură a Județului Iași. Într-o perioadă în care tradițiile și olăritul sunt din ce în ce mai greu de găsit în viața cotidiană, Târgul Cucuteni 5.000 își propune să aducă promovarea acestui obicei antic, plăcut și special pentru istoria noastră, a tuturor.

Târgul Cucuteni 5.000 s-a bucurat mereu de atenția și interesul publicului. În Parcul Copou au venit mii de vizitatori

Conform statisticilor făcute în anii precedenți, Târgul Cucuteni 5.000 s-a bucurat în fiecare an de un interes uriaș din partea ieșenilor și nu numai. La eveniment au participat, în toate zilele în care acesta s-a desfășurat, peste 10.000 de pasionați sau curioși de olărit. Prețurile de achiziție ale creațiilor tradiționale din ceramică variau, de la 5 lei o ceașcă lucrată în lut și până la zece lei o farfurie sau strachină, frumos prelucrată de olari și până la 100 sau 250 lei alte obiecte lucrate din lut. La ediția 2019 a Târgului Cucuteni 5.000 au fost prezenți peste 120 de meșteri din: Argeș, Bistrița, Cătămărăști Deal și Dorohoi-Botoșani, Braniștea-Galați, Corund și Miercurea Ciuc-Harghita, Schitu Stavnic-Voinești, Iași, Baia Mare-Maramureș, Româna-Balș și Vădastra-Olt, Marginea-Suceava, Măldăeni-Teleorman, Horezu și Lungești-Vâlcea, Satu Mare, precum și din Chișinău, Nisporeni, Drochia, Iurceni-Republica Moldova și din regiunea Cernăuți-Ucraina. Cu toate că este un moment de marcă al Iașului, an de an, în această perioadă sunt importante măsurile de prevenție anti COVID-19  și este important ca evenimentele care adună în spații publice mii de oameni să fie evitate și anulate.

 

Adauga un comentariu