Actualitate

Elevă diagnosticată cu Covid-19 la două zile după examenul de Evaluare Naţională

Publicat: 29 iun. 2020

Elevă diagnosticată cu Covid-19 la două zile după examenul de Evaluare Naţională. O elevă din Craiova, care a susținut Evaluarea Națională, a fost confirmată cu coronavirus la două zile după susținerea examenului.

Fata s-ar fi infectat de la tatăl său, care lucrează într-un magazin specializat în bricolaj.

Elevă diagnosticată cu Covid-19 la două zile după examenul de Evaluare Naţională

Conducerea școlii la care fata a învățat a aflat abia la două zile după ce eleva a susținut examenele, a anunțat imediat DSP, iar DSP a făcut o anchetă acasă la fată. Părinții acesteia sunt confirmați și ei cu Covid-19. Unul dintre părinții fetei lucrează la un supermarket, iar acolo 3 colegi ai bărbatului sunt confirmați cu Covid-19, iar alți 16 sunt în izolare, la domiciliu.

Evaluarea Națională 2020: 21 de elevi vor susține etapa specială

Un număr de 21 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională 2020, la această etapă specială, la nivelul județului Iași. Probele de evaluare se vor desfășura, la nivelul județului Iași, în două centre de examen situate în municipiul Iași, respectiv în Pașcani.

Situația finală la Evaluarea Națională 2020 Iași, publicată pe 27 iunie, reflectă faptul că din cele 388 de teze la Limba și literatura română reevaluate în urma contestațiilor, 284 au primit note mai mari decât la evaluarea inițială,17 au rămas notate la fel, iar 87 au primit o notă mai mică. Pentru disciplina Matematică, din cele 256 de teze pentru care s-au depus contestații, 186 au primit note mai mari decât la evaluarea inițială,16 au rămas la fel, iar 54 au primit o notă mai mică.

Aceleași reguli ca la prima etapă a Evaluării

În centrele de examen vor fi respectate aceleaşi reguli de distanţare, dezinfecţie şi triaj ca la sesiunea anterioară.

Primele rezultate se vor  afişa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, numele candidaţilor fiind aninimizate.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video şi sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi protecţie stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune, în continuare, la dispoziţia celor interesaţi, o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Adauga un comentariu