Local

Exclusiv! Acuzaţii fără precedent aduse de poliţişti unui medic din Iaşi! Scandalul a ajuns public! Iată dovada!

Publicat: 24 ian. 2020

Pe pagina Spr Diamantul a fost făcută public un text halucinant. Mai mulţi poliţişti îl acuză pe medicul şef al CMJ Iaşi de „o atitudine ostilă , zeflemista faţă de angajați”. Aceasta nu ar avea nicio reţinere în a-i jigni și umili pe subalterni. Femeia a înţeles greşit ideea de a conduce un centru şi se comporta cu angajaţii săi exact cum se comportau boierii cu iobagii:  ,,ieşi afară, ce eu vin aşa la voi acasă oricând vreau eu”.

De asemenea, aceasta nu are noţiuni de confidetialitate în privinţa salariilor şi mai mult decât atât ironizează şi minimalizează munca celorlati angajaţi. Este inadmisibil ca în secolul XXI, într-un mediu unde se pune accent pe disciplina şi respect, exact aceste două valori să lipsească.

Redam mai jos postarea publicată pe o reţea de socializare:

„DIN CICLUL MOSIER LA MAI!

Primit in privat:

„Stimati colegi,

Va supunem atentiei situatia boierului (seful CMJ Iasi – cms.sef dr. S.G.) si a sclavilor angajati in SC MAI – CMJ Iasi.

Medicul sef , considerandu-se un ,,mare stapan”, manifesta o atitudine ostila , zeflemista fata de angajatii CMJ Iasi,jignindu-i ,umilindu-i,dandu-i afara din cabinete sau din diferse incaperi ale institutiei folosind cu nonsolanta expresii demne de un boier in adevaratul sens al cuvantului, cum ar fi ,,iesi afara,ce eu vin asa la voi acasa oricand vreau eu”. Aceasta situatie se desfasoara in cele mai multe ori de fata cu pacientii care asteapta in hol pentru consultatie sau candidatii pentru vizita medicala si care de cele mai multe ori isi indreapta privirea in jos de rusine si poate si din dorinta de a nu mai asista la circul creat de seful CMJ Iasi.

De asemenea seful CMJ Iasi ironizeaza rapoartele angajatilor pe care in prealabil le solicita ,tratandu-le cu lipsa de profesionalism , nesolutionandu-le si fara a putea da curs rezolvarii acestora.

Din atitudinea sefului CMJ iasi rezulta neprofesionalismul deoarece discuta cu personalul de executie despre modul cum isi indeplinesc medicii atributiile.
Seful CMJ Iasi creaza o permanenta stare de tensiune in randul angajatilor prin prisma faptului ca emite amenintari cu evaluarea anuala folosind expresia ,,lasa ca vedeti voi, vine evaluarea, va ard eu”. Am ajuns astfel sa ne fie frica de ,,ars” in loc sa ne focusam atentia pe problemele ce necesita rezolvare si gasirea de solutii.

Desi salariile angajatilor sunt confidentiale , seful CMJ Iasi primeste in plic sigilat ,,personal confidential” fluturasii si discuta in sedinte sau cu diverse persoane salariile angajatilor CMJ Iasi, incalcand astfel confidentialitatea. Tot la capitolul salariile personalului ,li se reproseaza de seful CMJ Iasi ca au salarii prea mari in raport cu munca prestata ,,ia uite cati bani iei – o gramada de bani!”. Este posibil sa fie justificata aceasta actiune avand in vedere faptul ca angajatii sunt platiti de seful CMJ Iasi si nu de CMDTA Ploiesti.

Seful CMJ Iasi impune angajatilor sa efectueze ore suplimentare , in afara programului de lucru ,incalcand ROF – ul si actele normative in vigoare ,desi nu exista nici o situatie exceptionala pentru prelungirea de program,reprosandu-le celor care nu vor sa ramana peste program ca ,,rup usa la ora 16′(desi programul normal de lucru al CMJ Iasi este 8.00-16.00).

In nenumarate randuri seful CMJ Iasi se trece in registrul de ore suplimentare fara a fi motivate si totodata beneficiind de ore de recuperare in timpul saptamanii. Dealtfel nu este prea greu de trecut intr-un asemenea registru atata timp cat seful CMJ Iasi consemneaza in registru si tot el aproba. Conducerea CMDTA oare aproba?… ca nu apare nici o semnatura nicaieri in registru. Oare Corpul de Control al Ministrului ce ar avea de zis despre aceste aspecte???

Seful CMJ Iasi tergiverseaza activitatile in cadrul CMJ Iasi , amanand lucrarile ,neprelucrand la timp dispozitiile interne si adresele de la celelalte unitati.
Invrajbeste colectivul prin diferite discutii cu fiecare creand o imagine negativa si incercand sa il dezbine. Probabil strategia folosita de catre Filip al II – lea impotriva statelor grecesti este utila dar ce facem cu situatiile in care colectivul este nevoit sa colaboreze in vederea rezolvarii unor lucrari??? Instiintam pe aceasta cale seful CMJ Iasi ca da, exista si astfel de situatii. Transmite esalonului superior neadevaruri la nivel de centru,victimizandu-se si atribuindu-si intreaga activitate, desi se poate verifica activitatea dumneaei din diverse registre.

Prin pozitia care o ocupa , prin comportamnt si atitudine , creaza o imagine negativa CMJ-ului ,astfel avand un nivel de colaborare redus cu celelalte structuri ale MAI. Cadrele MAI sunt ingrozite de gandul ca trebuie sa se prezinte la CMJ pentru efectuarea controalelor medicale si vizarea concediilor.

Unii pacienti care au figurat pe lista sefului CMJ au fost nevoiti sa se transfere pe listele altor medici, intrucat nu puteau sa mai astepte ore in sir un consult medical sau eliberarea unei retele cronice la seful CMJ Iasi si sa fie reprogramati fara nici un motiv plauzibil pentru a doua zi. Din pacate nu putem reproduce intocmai vorbele acestora ca nu vrem sa folosim un limbaj de strada.

Seful CMJ Iasi reproseaza angajatilor faptul ca se deplaseaza a servi masa la popota IPJ iASI, desi la nivelul CMJ nu exista conditii de a servi masa.Personalul CMJ Iasi este obligat sa se treaca pentru perioada in care servesc masa , intr-un registru de evidenta a deplasarilor in inters de serviciu.

Seful CMJ Iasi cauta sa musamalizeze sau sa imbrace intr-o nuanta pozitiva situatiile reale si altele , diverse activitati ce au fost desfasurate cu incalcarea dispozitiilor legale in vigoare. Un exemplu concret este reprezentat de inventarierea anuala la nivelul CMJ Iasi .Seful CMJ Iasi a semnat in calitate de presedinte al comisiei de inventariere un proces verbal fara a efectua inventarierea tuturor bunurilor si fara a fi semnate toate fisele de inventariere de catre diversi detinatori. Chiar asa … putem vorbi despre finalizarea activitatii???

In conditiile date cum ar putea activitatea CMJ Iasi sa se desfasoare in conditii normale? Angajati terorizati si nemultumiti … pacienti nemultumiti.

Desi s-au transmis in nenumarate randuri la esaloanele superioare rapoarte de informare cu privire la situatia existenta , nimeni din conducerea CMDTA Ploiesti sau a Directiei Medicale din MAI nu s-a deplasat la fata locului sa vada realitatea si nici nu s-a luat vreo masura de remediere a situatiei.

Pentru toate relatate exista angajati,pacienti, registre, documente ce pot fi verificate, Ramane intrebarea … cine sa le verifice?

Mentionam ca in anul 2019 la nivelul Centrului de Psihologie al MAI a fost completat de catre fiecare angajat al CMJ Iasi , un chestionar de climat organizational referitor la cele relatate mai sus. Probabil au ramas undeva pe un raft uitate… si poate la un moment dat va fi sters praful de pe ele.

Avand in vedere ca cele relatate mai sus afecteaza in mod grav si ingreuneaza desfasurarea activitatii in cadrul CMJ Iasi, nemultumind atat pacientii cat si cadrele MAI,avem rugamintea ca organele competente din cadrul MAI sa se sesizeze si sa analizeze situatia in vederea remedierii celor prezentate”

Astazi am sesizat printr-o petitie pe domnul Ministru Vela cat si Corpul de control al MAI, intrucat Directia Medicala din MAI a musamalizat pana in prezent rezolvarea problemelor, sesizate de catre personalul medical angajat in cadrul CMJ Iasi.”loading...

Comentarii
 • Oare de ce a trebuit să dureze atat de mult până să bubuie această bombă? Acolo este prima „selectie„ cand se fac angajari in cadrul MAI. Trece de proba medicală cine trebuie, nu cine este sanatos. Promovati articolul mai bine si o sa apară si dovezile. Este cea mai tare stire! Mii de persoane au fost umilite de cms. sef SG si de șpag….ii din antecameră.

 • Toti cei din cabinetul medical sunt ofițeri și agenți de poliție. Spre exemplu, madam e comisar șef de poliție. Cum vine asta?! Ori e ofițer de poliție, ori este medic?! Abuzuri incontestabile ale unora. Arătați va rog oamenilor ce salar primeste, pt ca e functionar public cu statutu special si cu ce se ocupă de fapt. Nu e normal deloc, iar anumite autorități ale statului nu prea sunt prezente.

 • Poate cu ocazia aceasta se va sesiza cineva din organismele de control ale MAI si va lua atotudine . Sunt probleme grave de ani de zile acolo.

 • Vorbiti prostii. Sunteti invidiosi pe ea si pe familia ei! Atat ea cat si sotul ei au o cariera impecabila legata de telefonie. Unul asculta, celelalt vorbeste! Si ea, cand e acolo si cand nu vorbeste la telefon e un doctor super. Si ce daca lumea sta pe hol 6 ore pentru o consultatie?!? Pai vrei servicii de calitate, astepti!!!

 • Acolo e o bătaie foarte mare de joc la adresa oamenilor! Stai pre întregi pentru o simplă consultație, dacă apuci sa o faci. Ba nu sunt, ba sunt cu alte treburi, etc etc.

 • Nesimțire de genul asta cu statul la rând o zi și cu max. 20 de consultații pe zi, se regăsește și la CMJ Vaslui. Numai ca acolo doctorul plimba un registru și cheile și fumează nonstop și matracuca se asistenta (LULU Nebuna) face legea, tipa ca distrusa la pacienți care se multe ori sunt ofițeri și rage mereu sa se mute toți la doctori civili ca ea s-a saturat de treaba.
  Oare nu se găsește nimeni să-i dea peste ochi dementei de Lulu???????

 • In sfarsit, noroc cu Diamantul de sa aflat! Nu a avut nimeni curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Si cu toate astea, nu cred ca se va face ceva sau lua vre-o masura.

 • Copilul meu a stat anul trecut zile la rind la coada pt exminare iar cind a întrat în cabinet aceasta Mare Șefa ia ținut 2 ore dezbrăcați sa și termine confersatia la telefon cind cu fam cind cu prietenii. Numai chef de examinări nu avea ea. O aroganta flegmatic.

 • La cabinet la ea se sta ore întregi pt un bilet sau o rețetă în timp ce ea vorbește la telefon cu prietenii. Și nu mai pui ca consultă și cu ușa deschisa să vadă toți cât de ocupată este. Ăsta e medic? O hahalera

Adauga un comentariu