Local

Exclusiv! „Procesul laptelui”, la Iași! Bărbat dat în judecată din cauza lichidului hrănitor! A vrut să-l „mulgă” de bani!

Publicat: 14 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Procesul laptelui la Iași Bărbat dat în judecată din cauza lichidului hrănitor A vrut să-l mulgă de bani

Un bărbat a fost acționat în judecată de către un ieșean, din cauza laptelui. Este vorba despre un proces ce privește colectarea laptelui, pentru prelucrarea acestuia. Reclamantul susține că nu a fost plătit, în vreme ce pârâtul a afirmat că laptele nu respecta condițiile de calitate

Dosar inedit, pe rolul instanțelor ieșene! Un bărbat a fost acționat în judecată, din cauza… laptelui! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au respins recent acțiunea în pretenții formulată de Vasile Arsenie.

„Instanța respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Arsenie Vasile, în contradictoriu cu pârâtul Andron Constantin Iulian”, au precizat judecătorii.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Materie primă pentru fabrică

„Procesul laptelui” a început pe data de 30 octombrie 2018. Prin acțiunea depusă la Judecătoria Pașcani, Vasile Arsenie le-a cerut magistraților ca, prin hotărârea pe care o vor pronunța, să dispună obligarea lui Constantin Iulian Andron la plata sumei de 1.966 de lei, reprezentând contravaloarea cantității de lapte livrate și neachitate.

„Începând cu luna iunie 2018, am predat zilnic 55 – 60 de litri de lapte pârâtului, care colecta lapte și de la alte persoane, pentru o fermă sau fabrică de lapte din județul Neamț. Pentru lunile iunie, iulie și august am primit banii pentru laptele livrat. Pentru perioada 1 septembrie – 7 octombrie 2018, pârâtul a refuzat, însă, să îmi mai achite contravaloarea laptelui livrat”, a menționat Vasile Arsenie în fața judecătorilor.

La rândul său, deși a fost citat, Constantin Andron nu a formulat vreo întâmpinare în dosar.

Dispută privind calitatea

Magistrații pășcăneni au constatat, din înscrisurile depuse, că tatăl pârâtului a colectat lapte pentru acest procesator. Din declarațiile martorilor a rezultat că Andron l-a sprijinit în activitatea de colectare pe tatăl său.
Judecătorii au mai arătat că, potrivit buletinelor de analiză de la dosar, laptele livrat de reclamant, din probele analizate, nu îndeplinea standardele minime de calitate, conținând 33 la sută și, respectiv, 43 la sută apă. Din acest motiv, procesatorul a refuzat să mai preia laptele de la reclamant.

„Instanța nu poate identifica vreun interes pentru care procesatorul să fi evaluat în mod incorect laptele colectat de la reclamant. Dimpotrivă, acesta era interesat să colecteze o cantitate cât mai mare de lapte, de bună calitate. În consecință, instanța va reține că laptele livrat de reclamant nu respecta standardele minime de calitate, astfel cum rezultă din buletinele de analiză. Având în vedere că laptele livrat de la reclamant nu respecta standardele minime de calitate, respectiv avea o cantitate mare de apă adăugată, în mod justificat procesatorul nu a mai achitat tatălui pârâtului contravaloarea cantității de lapte colectate de la reclamant. De asemenea, în mod justificat, nici pârâtul nu a mai achitat mai departe reclamantului contravaloarea laptelui care nu respecta standardele minime de calitate”, au concluzionat magistrații.

Adauga un comentariu