Sanatate

Florile de salcâm au numeroase beneficii pentru sănătate! Iată ce conțin și care sunt proprietățile lor

Publicat: 12 sept. 2022
flori de salcâm în copac
Uleiurile volatile din florile de salcâm sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a trata stresul și stările de anxietate.

Florile de salcâm au numeroase beneficii pentru sănătate! Acestea sunt bogate în vitamine, minerale, glucozide, flavonoizi, carotenoizi și uleiuri volatile. Iată care sunt proprietățile acestor flori.

Florile de salcâm sunt o sursă extraordinară de robinină și acacină, două glicozide flavonice extrem de bune pentru organismul nostru. Mai mult, aceste flori conțin taninuri, acid clorogenic și acid cafeic. În ceea ce privește uleiule volatile din florile de salcâm, acestea sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a trata stresul și stările de anxietate. Totodată, s-a ajuns la concluzia că uleiurile esențiale pot contribui la combaterea afecțiunilor determinate de inflamații.

În continuare, află care sunt proprietățile florilor de salcâm și ce beneficii aduc organismului.

flori de salcâm în copac
Florile de salcâm sunt o sursă extraordinară de robinină și acacină, două glicozide flavonice extrem de bune pentru organismul nostru.

Florile de salcâm: Proprietăți și beneficii pentru sănătate

Florile de salcâm au proprietăți antispastice, alcalinizante, cicatrizante și calmante. Acestea sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse afecțiuni, cum sunt gastrita, astmul sau anxietatea. Iată ce beneficii aduc sănătății florile de salcâm.

Contribuie la vindecarea rănilor

Florile de salcâm sunt adesea incluse în cremele destinate vindecării rănilor, deoarece au în compoziție alcaloizi, glicozidele și flavonoide. Acestea ajută și la vindecarea leziunilor ulceroase ale pielii, a herpesului și a eczemelor.

Diminuează durerile de stomac

Pentru a scăpa de durerile de stomac provocate de gastrită, dispepsii, diaree, ulcer gastroduodenal sau colite, pregătește-ți o cană de ceai cu flori de salcâm. Astfel, vei putea spune adio crampelor și inflamațiilor gastrointestinale.

Amelioarează durerile în gât și te scapă de tuse

Florile de salcâm au proprietăți antitusive, ceea ce înseamnă că te scapă de tuse numaidecât. Consumă ceai preparat din aceste flori dacă te confrunți cu astm, bronșită sau viroze respiratorii.

Reduce inflamațiile orale

Pentru a scăpa de inflamații orale, prepară-ți o infuzie de flori de salcâm. Clătește-ți gura și scapă de gingivită și de inflamațiile orale care o însoțesc.

Florile de salcâm sunt un aliat de nădejde în dietele pentru slăbit

În cazul în care vrei să scapi de kilogramele în plus, urmează o cură cu ceai de salcâm timp de o lună. Bea câte două căni de ceai pe zi (una dimineața și una seara) după masă. Foarte bună este și pulberea de salcâm, care trebuie consumată în următorul mod: ia câte o linguriță de pulbere (de două ori pe zi) și las-o să se dizolve ușor în gură.

ceai din flori de salcâm
Florile de salcâm au proprietăți antispastice, alcalinizante, cicatrizante și calmante.

Florile de salcâm pot avea și contraindicații!

Florile de salcâm nu sunt recomandate femeilor însărcinate, deoarece pot influența absorbția fierului în organism.

De asemenea, în cazul persoanele care suferă de alergii, florile de salcâm ar putea reprezenta o problemă. Fiindcă au polen, acestea ar putea produce conjuctivită, astm, balonare, rinită sau reacții alergice serioase.

Și persoanele cu hipoaciditate gastrică ar trebui să se ferească de aceste flori, deoarece situația lor se poate înrăutăți.

În orice caz, înainte de a începe un tratament cu flori de salcâm, solicită sfatul unui medic.

flori de salcâm în copac
Florile de salcâm nu sunt recomandate femeilor însărcinate, deoarece pot influența absorbția fierului în organism.Adauga un comentariu