National

Fost ministru al Educației: „Sunt vocile mafioților din Educație, care vor să folosească această portiță pentru a da moca bacalaureatul unui număr mare de elevi…”

Publicat: 03 mai 2020

Intervenție tranșanta al fostului ministru al Educației, profesorul Daniel Funeriu! Acesta arata de ce este imperios necesar a se organiza examenele naționale, anul acesta și în plină pandemie de COVID-19! El acuza ca, o eliminare a Bacalaureatului este doar dorința unora de a facilita accesul unor liceeni slabi la studii superioare. Redam mai joi, integral, punctul de vedere al acestuia:

„Avertizez public asupra a două chestiuni majore din sistemul de educație din România:

1) este imperativ să se organizeze bacalaureatul. Veți vedea în zilele care urmează o avalanșă de solicitări ca bacalaureatul să fie acordat anul acesta pe baza mediilor de la clasă. Sunt vocile mafioților din educație, care vor să folosească această portiță pentru a da moca bacalaureatul unui număr mare de elevi, inclusiv celor picați în generațiile trecute, astfel încât universitățile slabe, rămase în pană de studenți după bacalaureatul cinstit din 2011, să aibă din nou clienți.

2) Este imperativ să se organizeze evaluarea națională: în sistemul actual de admitere la liceu nu putem lăsa mediile de la clasă, despre care se știe că sunt umflate artificial, să denatureze ierarhia intrării la liceu. Atenționez că dacă Legea 1 era aplicată nu aveam azi această problemă.
Sper ca ministerul împreună cu președintele să-i pună la punct pe salahorii educaționali care, asemeni unui balaur cu 20 de capete, nu pierd nicio ocazie pentru a se înfrupta din firavul trup al educației din România.

PS: fiind cel care a așezat învățământul românesc pe baze valorice sănătoase, prin bacalaureatul corect și cruciada antiplagiat, îi avertizez pe cei care vor să întoarcă ceasul istoriei înapoi că vor avea de-a face cu mine. Ceea ce, când sunt supărat, nu e o idee bună. Dacă aveți dubii că e o idee proastă să mă enerveze cineva, întrebați-l pe Ponta cum e să primească cu dedicație o torpilă trasă de mine.

PPS: salut numeroasele scrisori ale elevilor care cer să se organizeze bacalaureatul”, punctează universitarul Funeriu.

Comentarii
  • Domnule Cruciada, când ai tăiat sporul de doctorat de la A la Z, fără sa gândești ca în învățământul universitar și cercetare doctoratul e condiție obligatorie în promovarea pe funcții, nefiindu-le necesar celor din preuniversitar sau celor din domenii neconexe cu domeniul doctoratului, ai gandit-o mult? Ai idee câte nedreptăți ai provocat? Câte discriminări intre colegi ai aceleiași instituții?
    În rest, cu plagiatele nici azi nu e clara treaba pentru multe „vedete”/”personalitati”….

  • PLD – PDL – PMP….
    Chimistul a gasit mereu combinatia de trei luate cate trei pentru a se aranja….Atat si nimic mai mult!

  • Ce creatura infecta, ce vocabular de cocalar! Isi permite sa jigneasca crunt elevi si profesori.”Am asezat invatamantul”…Ai asezat pe naiba, poate inspectoarele tinere si dragute au fost nitel asezate, in rest ai ingropat invatamantul. Sa opreasca cineva aratarea asta obraznica, sa- l scoata din priza! Papuasa ucigasa, numai tu lipseai in vremurile astea triste cand a ajunge la spital inseamna moarte sigura. Roboteii lui Base- nulitati obraznice,fara bun simt si fara Dumnezeu!

Adauga un comentariu