Eveniment-Social

Galeria “La Gard” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește expoziția de fotografie „Armonii de primăvară”, semnată Virgil Leițoiu

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Galeria La Gard a Casei de Cultură Mihai Ursachi a Municipiului Iași găzduiește expoziția de fotografie Armonii de primăvară semnată Virgil Leițoiu
Galeria “La Gard” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește expoziția de fotografie „Armonii de primăvară”, semnată Virgil Leițoiu

Galeria “La Gard” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește expoziția de fotografie „Armonii de primăvară”, semnată Virgil Leițoiu.

”Cele peste douăzeci de crâmpeie din natură, ode aduse frumosului vegetal, nu doar reverberează zeci de detalii cromatice, ci te face să simți mireasma de frunză și de iarbă tânără, copleșitoare, să privești renașterea naturii, lipsită de prezența omului. Uneori sub puternica lumină a soarelui, alteori surprinse prin lumina difuză, cernută de aburii mugurilor de floare, “primăvara” lui Virgil se dezvăluie atât figurativ dar și metaforic, fiecare amănunt al naturii fiind investit cu o valoare poetică de o gingașă candoare.” – Maria Bilașevschi, critic de artă.

Vernisaj: 06 Iunie, ora 12.00.

„Departe de a fi o operă de artă prin această expoziție am încercat să scriu în imagini un eseu despre primăvară. Inițial a fost o primăvară doar a mea, o descriere personală, cel mult pentru ochii prietenilor, doar ca mi-am dat la timp seama, datorită Mariei, căreia îi mulțumesc pentru treaba asta, că este un gest egoist să țin doar pentru mine. Așa că am ajuns la această formulă, una altruistă, de a lasă pe cât mai mulți să citească acest eseu.”, a transmis Virgil Leițoiu, sociolog și absolvent al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Sociologul Virgil Leițoiu a fost implicat în diverse proiecte

Om de radio, fost jurnalist, implicat în proiecte şi activităţi publice sau private, sociologul Virgil Leițoiu a fost profesor şi a dezvoltat activităţi şi a avut iniţiative în zona egalităţii de gen, combaterea discriminării femeilor și stoparea violenței asupra acestora.

„Măsura civilizației unui popor poate fi dată și de modul în care aceast își tratează femeile”, punctează Virgil Leițoiu. Acesta este un corect, echilibrat, profesionist şi interesant demers media pe aceasta tematică.

„Măsura civilizației unui popor poate fi dată și de modul în care aceast își tratează femeile. Discuția despre egalitatea de gen, combaterea discriminării femeilor și stoparea violenței asupra acestora este foarte veche. Din anii ’60 această preocupare pentru asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale femeilor a devenit o preocupare sistematică la nivel mondial, iar din 2010 prin înființarea UN Women, a căpătat și un aspect instituțional important și necesar la nivelul cel mai înalt”, scoate în evidenţă Virgil Leițoiu.

„În general discuția despre agresiunea asupra femeii se oprește, din păcate, la nivelul violenței domestice și cel mai adesea restul de agresiuni sunt la fel de grave sunt cumva acoperite de o tăcere complice”, arata sociologul Leițoiu.

Adauga un comentariu