International

Gerhard Schröder a demisionat de la gigantul rus Rosneft, după ce parlamentarii germani i-au retras privilegiile

Publicat: 20 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gerhard Schröder a demisionat de la gigantul rus Rosneft după ce parlamentarii germani i-au retras privilegiile
Schröder a informat compania petrolieră de stat rusă că nu va mai face parte din consiliul său de administrație

Gerhard Schröder , fostul cancelar al Germaniei din perioada octombrie 1998 până în 22 noiembrie 2005, a demisionat din vârful companiei petroliere de stat ruse Rosneft, la o săptămână după ce Bundestag-ul a anunțat că acesta își va pierde privilegiile de fost cancelar din cauza refuzului de a condamna în mod explicit invazia rusă în Ucraina și a legăturilor sale cu Rusia.

Gerhard Schröder a fost cancelar din 1998 până în 2005, fiind ultimul social-democrat din fruntea guvernului înaintea lui Olaf Scholz. Ulterior a lucrat pentru companiile Nord Stream, Gazprom şi Rosneft, printre altele. Conducerea SPD i-a cerut să demisioneze din partid şi au existat, de asemenea, cereri pentru excluderea sa.

Schröder a informat compania petrolieră de stat rusă că nu va mai face parte din consiliul său de administrație. Omul de afaceri german Matthias Warning a făcut și el aceeași mișcare, se arată în comunicat.

„Suntem înțelegători pentru deciziile lor și le mulțumim pentru sprijinul lor continuu”, a spus Rosneft într-o declarație.

Rosneft va continua să folosească abordările implementate de fostul consiliu de administrație

Compania petrolieră Rosneft a anunțat că standardele vor continua să folosească abordările implementate de Gerhard Schröder și Mtthias Warning, precum o analiză cuprinzătoare, o planificare atentă și modelarea proiectelor în derulare, precum și principiile pe termen lung și luarea în considerare a intereselor partenerilor noștri pe piață.

Rosneft recunoaște meritele celor doi foști administratori

Rosneft a menționat, de asemenea, rolul neprețuit al lui Schroeder și Warnig „în implementarea proiectelor de infrastructură la scară largă în Rusia și Germania care vizează îmbunătățirea eficienței economiei germane și a industriei sale, precum și bunăstarea cetățenilor săi”.

Schröder a fost supus unor critici intense pentru că și-a păstrat postul de la Rosneft pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Parlamentul german a anunțat joi că își va pierde biroul și personalul finanțat de contribuabili, pe fondul controversei legate de afaceri și legăturile sale politice cu Rusia.

Adauga un comentariu