Actualitate

Iată cine cere Parlamentului să schimbe legea offshore! Un fost vânzător de mașini vechi și de pește face acum jocurile marilor companii care vor să exploateze gratis zăcămintele României

Publicat: 08 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată cine cere Parlamentului să schimbe legea offshore Un fost vânzător de mașini vechi și de pește face acum jocurile marilor companii care vor să exploateze gratis zăcămintele României
Cătălin Niță, un fost vânzător de mașini vechi și de pește, face lobby alături de Franck Neel, pentru schimbarea legii offshore.

Pe timpul guvernării PSD a fost votată o lege offshore care obligă companiile străine să plătească sume mai mari de bani pentru zăcămintele exploatate. Dar cine este Cătălin Niță, cel care cere acum Parlamentului să schimbe legea offshore, în avantajul companiilor străine ca OMV și ExxonMobil care au concesionat perimetrul offshore Neptun Deep din Marea Neagră?

România și-a bătut joc de resursele proprii de-a lungul ultimelor trei decenii! Din cauza faptului că marea majoritate a conducătorilor români din ultima perioadă s-au comportat ca niște executanți ai ordinelor primite din Statele Unite ale Americii sau din Uniunea Europeană, companiile străine au exploatat resursele naturale ale României. Asta nu ar fi fost nicio problemă dacă la bugetul de stat ar fi ajuns redevențele pe care românii ar fi meritat să le încaseze.

Pe timpul guvernării PSD a fost votată o lege offshore care obligă companiile străine să plătească sume mai mari de bani pentru zăcămintele exploatate. Actualii guvernanți aveau încă de pe atunci interes ca legea offshore să iasă după cum vor multinaționalele și companiile străine, cu valori de taxare foarte mici pentru Statul Român, iar profitul cel mai mare să meargă peste hotare.
La aproape 3 ani după ce a fost votată, legea offshore ar putea fi din nou modificată la presiunea concesionarilor perimetrelor din Marea Neagră. Practic, aceste companii multinaționale vor să mai fure și ce a mai rămas de furat din România.

De la mașini vechi și pește, la lobby pentru companiile străine

Cei mai vocali au fost cei de Federația Patronală Petrol și Gaze, organizație care reunește principalii producători de gaze naturale și care este condusă de directorul executiv Cătălin Niță. Dar cine este Cătălin Niță, cel care face lobby ca legea offshore să fie modificată? La o simplă căutare pe google, aflăm că directorul executiv Cătălin Niță are o experiență extrem de „bogată” în domeniu. Adică, printre altele, în ultimii zece ani, a lucrat la un dealer de mașini rulate, Casa Auto Prahova (adică vindea mașini vechi) sau a fost managing partener la firma Euromelis Achiziții, o societate comercială înființată în anul 2014 care se ocupă cu „comerțul cu ridicata specializat al altor alimente inclusiv pește, crustacee și moluște”. Între 2016 și 2018, Cătălin Niță a fost director al Muzeului Județean de Știintele Naturii Prahova.

Practic, după ce a vândut mașini vechi și pește și a trecut pe la muzeu, Cătălin Niță și-ar dori acum să schimbe legea offshore, bineînțeles în dauna României și în avantajul marilor companii internaționale care au exploatat ani de zile zăcămintele țării. Acest demers este susținut bineînțeles și de Franck Neel, președintele FPPG. Numai că Franck Neel nu poate fi obiectiv în acest demers, din moment ce el ocupă și funcția de membru al directoratului OMV Petrom, companie care alături de ExxonMobil au concesionat perimetrul offshore Neptun Deep, din Marea Neagră. Măcar Franck Neel este un specialist în acest domeniu, în timp ce „marile realizări” ale lui Cătălin Niță sunt că a vândut mașini vechi și pește. Aceștia sunt oamenii care fac lobby ca Parlamentul și Guvernul să schimbe legea offshore din România.

CINE VA SCHIMBA LEGEA OFFSHORE VA RåSPUNDE PENAL!

Mare atenție însă! CINE VA SCHIMBA LEGEA OFFSHORE VA RåSPUNDE PENAL PESTE ANI PENTRU Cå A ADUS PREJUDICII IMPORTANTE STATULUI ROMÂN! Politicienii care vor avea îndrăzneala să schimbe această lege offshore ar trebui judecați peste ani pentru trădare națională, pentru că au făcut jocurile companiilor străine, care vor să exploateze gratis zăcămintele României.
În acest context, nu trebuie uitate nici presiunile la care au fost supuși în trecut reprezentanții PSD, inițiatorii actualei formule a legii offshore. Este de știut faptul că Liviu Dragnea a avut discuții ample cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, despre legea offshore și despre protejarea și acoperirea multinaționalelor, dar și a firmelor din străinătate.

Adauga un comentariu