Actualitate

În fiecare zi, la acest spital un pacient este diagnosticat cu COVID-19! Cadrele medicale speră că vor face față fluxului de pacienți! Numărul costumelor de protecție se diminuează de la zi la zi

Publicat: 07 apr. 2020

Spitalul de Pneumoftiziologie Iași primește în fiecare zi pacienți suspecți de coronavirus. În acest moment, nouă persoane sunt internate în secția special amenajată la unitatea medicală mai sus menționată. Conducerea spitalului susține că pe fiecare tură se confirmă câte un nou caz de infectare cu COVID-19. De la zi la zi situația pare că scapă de sub control, dar cadrele medicale își păstrează cumpătul atâta vreme cât există materiale de protecție.

„Pe fiecare tură avem câte un pacient depistat pozitiv la infecția cu coronavirus. Momentan avem echipamente de protecție, iar cadrele medicale intră în saloanele suspecților doar protejate. Sperăm ca echipamentele deja existente să ne ajungă pe o perioadă mai lungă. În funcție de fluxul de pacienți vom solicita mai multe echipamente”, spune dr. Cristina Grigorescu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

Tot la această unitate medicală sunt transferați și pacienții diagnosticați cu gripă. Reamintim faptul că, în acest moment, zece persoane se află sub atenta supraveghere medicală după ce au fost diagnosticate cu gripă, iar o persoană a decedat din cauza unor complicații ale bolii.
Adauga un comentariu