International

Incendiul dintr-un spital din India a ucis 13 persoane care erau internate cu COVID-19 la Terapie Intensivă

Publicat: 23 apr. 2021
Pacienții au fost evacuați din spital vineri dimineață după ce focul a fost stins

Cel puțin 13 pacienți au murit după ce a izbucnit un incendiu în unitatea de terapie intensivă a unui spital indian care trata pacienții Covid de lângă Mumbai, India.

Incendiul, care a avut loc vineri, a fost stins și patru supraviețuitori au fost mutați la spitalele din apropiere, au spus autoritățile. Incidentul vine pe fondul unui al doilea val mortal de infecții în India.

Infecţiile cu COVIS-19 au copleșit spitalele, creând o lipsă critică de oxigen, paturi UCI și ventilatoare.

Vineri, India a înregistrat 332.730 de cazuri de coronavirus, cel mai mare număr de o zi văzut oriunde în lume pentru a doua zi consecutivă. Decesele zilnice provocate de Covid-19 au crescut cu un record de 2.263 în ultimele 24 de ore. Incendiul s-a produs la spitalul Vijay Vallabh din zona Virar din statul vestic Maharashtra, care se află la aproximativ 70 km (43 mile) nord de Mumbai.

Rămâne neclar cum a început incendiul, iar ministrul șef al Maharashtra a ordonat o anchetă.

Prim-ministrul Narendra Modi a oferit condoleanțe pe Twitter, numind incidentul „tragic”. Numărul în creștere de cazuri a dus la o criză din ce în ce mai profundă a asistenței medicale care a cuprins mai multe state. Dl Modi urmează să țină vineri întâlniri cu miniștrii șefi ai celor mai afectate state și cu producătorii de oxigen.

Curtea superioară a Indiei a cerut guvernului central un plan național până vineri, privind consolidarea aprovizionării, oxigenului, medicamentelor, tratamentului și vaccinurilor. Curtea Supremă a calificat situația drept „o urgență națională de sănătate” – șase instanțe superioare din toată țara au lansat petiții care implică lipsuri medicale.

Maharashtra este cel mai afectat stat din țară în ceea ce privește cazurile și se confruntă cu un deficit de oxigen. Cu două zile mai devreme, 24 de pacienți Covid au murit într-o altă parte a Maharashtra după ce au pierdut fluxul de oxigen către ventilatoarele lor. O scurgere a întrerupt aprovizionarea, deoarece un rezervor de stocare a fost reîncărcat la spitalul Zakir Hussain din orașul Nashik.

Situaţii asemănătoare și în România

În România se poate observa o asemănare. În ultimele luni tot mai multe tragedii au lovit spitalele din țară. Vorbim despre incendiul de la Spitalul de Urgență Neamț, de tragedia de la Matei Balș dar și de tragedia de la Victor Babeș.

Toate aceste incendii, evenimente, au fost cauzate mai ales din indolența autorităților dar și din cauza faptului că numărul de internări este uriaș iar circuitele electrice, multe dintre ele neschimbate de zeci de ani nu mai fac față situației





Adauga un comentariu