Local

Incredibil! Ieșean condamnat după ce a distrus un microbuz școlar! Individul a recunoscut totul la audieri!

Publicat: 22 feb. 2020

Judecătorii ieșeni au dispus condamnarea unui bărbat în vârstă de 45 de ani, după distrugerea unui microbuz școlar. Individul încerca să îl lovească pe șoferul microbuzului, care este și vecinul său

Un individ din județul Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că a distrus un microbuz școlar. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus condamnarea lui Gerard Acasandrei la trei luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru distrugere.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Școala Profesională Coarnele Caprei și îl obligă pe inculpatul Acasandrei Gerard la plata către aceasta a sumei de 1.587,48 lei, cu titlul de daune materiale”, au menționat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Un incident bizar

Procesul individului a început pe data de 30 septembrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău l-au trimis în judecată pe Gerard Acasandrei (în vârstă de 45 de ani), din satul Coarnele Caprei.

„Pe data de 14 februarie 2019, inculpatul Acasandrei Gerard a aruncat cu o piatră în microbuzul școlar aparținând școlii Profesionale din localitatea Coarnele Caprei, județul Iași, distrugându-i, prin spargere, o oglindă retrovizoare și un geam lateral stânga și cauzând prin aceasta un prejudiciu în cuantum de 1.987,48 lei, din care a achitat suma de 400 de lei”, au precizat anchetatorii.

În cursul judecății, la primul termen, individul a arătat că recunoaște în totalitate săvârșirea faptei reținute în sarcina sa prin actul de sesizare a instanței.
Oamenii legii au menționat că Acasandrei este vecin cu M.M., care este șofer pe microbuzul școlii Profesionale Coarnele Caprei, iar, în seara zilei de 14 februarie 2019, în timp ce M.M. încerca să întoarcă microbuzul școlar în zona locuinței inculpatului, acesta din urmă a aruncat cu o piatră, încercând să-l lovească în cap pe martor, însă piatra aruncată a nimerit în oglinda retrovizoare și în geamul lateral stânga ale microbuzului, spărgându-le.

În urma incidentului, M.M. a sunat la 112, sesizând faptul că vecinul său a aruncat cu o piatră asupra microbuzului școlar, distrugându-i o oglindă retrovizoare și un geam fix lateral stânga. Ulterior, mai exact pe data de 25 februarie 2019, Școala Profesională Coarnele Caprei a formulat o plângere penală.loading...

Adauga un comentariu