Culinar

Ingrediente pentru turte de casă

Publicat: 12 iun. 2020

Nebunia din ultimele săptămâni, în care toată lumea a cumpărat faină, dar nu a mai găsit drojdie ne-a făcut să ne gândim ce soluţii alternative am avea aşa încât să frământăm aluat fără acest ferment. La urma urmei, nici bunicile noastre nu aveau drojdie şi totuşi reuşeau să coacă pâini uriaşe şi gustoase.

Şi pentru că am amintit de bunicile noastre, haideţi să vedem cum preparau ele turtele acelea prăjite în câteva linguri de ulei pe care le mâncai de te lingeai pe degete.

Ingrediente pentru turte de casă:

  • 600 grame faina
  • 350 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 2 linguriţe de sare

Mod de preparare:

Cerne faina într-un castron adânc, adauga sarea şi amesteca. Fă în mijloc un loc cu ajutorul unei linguri din lemn. Fierbe într-un ibric apa cu uleiul, apoi toarn-o peste faina şi amesteca bine cu lingura aşa încât să se integreze bine faina. Când nu vei mai putea amesteca, începe să frămânţi cu mâinile.

Iniţial, aluatul va fi destul de vârtos şi greu de frământat. Va trebui să insişti cam 15 minute până ce aluatul devine elastic. Împachetează-l într-o folie din plastic şi lasă-l jumătate de oră să se odihnească. Împarte-l în 16 bucăţi egale şi întinde-le în mâini sau cu un sucitor din lemn pe planşa de lucru cam la grosimea de 2 centimetri. Încinge bine o tigaie non-aderenta, pune puţin ulei şi prăjeşte-le şi pe o parte şi pe alta.

Scoate-le pe nişte şervete din hârtie. Pot fi servite calde, dar sunt la fel de bune şi reci. Turtele de casa sunt şi o alternativă rapidă la pâinea făcută din aluat cu drojdie. De asemenea, poţi prăji aceste turte şi umplute cu urda şi mărar.

Adauga un comentariu