Sanatate

Iritație pe față. Din ce cauze este afectată bariera protectoare a dermei

Publicat: 10 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iritație pe față. Din ce cauze este afectată bariera protectoare a dermei
Curățarea agresivă și îngrijirea necorespunzătoare contribuie la dezvoltarea unei iritații pe față

Multe femei se întreabă din ce cauză apare o iritație pe față. De cele mai multe ori, disconfortul este cauzat de deteriorarea barierei de protecție. Integritatea stratului lipidic este compromisă. Acest lucru face ca bacteriile și alergenii să pătrundă în dermă. Pielea devine vulnerabilă la stimulii externi și pierde rapid din hidratare.

Starea pielii se deteriorează rapid. Pentru a preveni aceste schimbări, trebuie aleasă o îngrijire a pielii iritate care să repare, să protejeze, să hrănească și să hidrateze. Pielea se schimbă din cauza unor factori diferiți. Chiar și pielea sănătoasă își poate pierde calitatea dacă este expusă în mod repetat la influențe negative. Aceasta poate deveni mai sensibilă, uscată, acoperită de pete roșii, descuamată, cu mâncărimi și inconfortabilă. În cazul în care pielea este foarte sensibilă, se recomandă, de asemenea, să se limiteze contactul dermei cu săpunul și cu substanțele chimice de uz casnic. Metoda de tratament trebuie aleasă individual. În primul rând, trebuie eliminată cauza iritației, apoi trebuie aleasă o îngrijire complexă pentru a restabili pielea și funcțiile de protecție ale stratului lipidic.

Iritație pe față. Factorii care contribuie la dezvoltarea disconfortului

Curățarea agresivă și îngrijirea necorespunzătoare contribuie la dezvoltarea unei iritații pe față. Multe produse de curățare fac mai mult decât să curețe derma de praf și machiaj. De asemenea, acestea spală grăsimile care formează bariera protectoare. În cazul în care procedura este sistematică, pielea se irită. Dermul are nevoie de o curățare delicată, cu produse de calitate. Pentru fiecare tip de piele trebuie să se aleagă produse cosmetice adecvate.

Derma este afectată din cauza stresului, oboselii și lipsă de somn. Un nivel crescut al hormonului cortizol în organism reduce imunitatea. De asemenea, contribuie la bolile cardiovasculare și ale sistemului digestiv. Excesul de cortizol are, de asemenea, un efect negativ asupra pielii. Acesta inhibă procesele de regenerare și afectează funcția glandelor sebacee.

Moleculele instabile deteriorează celulele dermului. Capacitatea lor de a se repara și regenera este afectată, iar protecția lor împotriva bacteriilor este redusă. Cei mai buni neutralizatori de radicali liberi sunt antioxidanții.

Un mediu ecologic precar face ca pielea să fie vulnerabilă la deteriorări. Apare roșeața și alte imperfecțiuni estetice. Un mediu neprietenos pentru mediu produce, de asemenea, radicali liberi care provoacă îmbătrânirea prematură.

Din ce motive poate apărea hipersensibilitate cutanată?

Alimentele pot provoca hipersensibilitate cutanată, iritații și dermatită atopică. Chiar și substanțele sănătoase care sunt esențiale pentru funcționarea sănătoasă a organismului pot cauza probleme estetice în cazul unei intoleranțe individuale;

Este bine să știi că chiar și apa calda contribuie la iritarea pielii. Dușul sau baia îndelungată este relaxantă și încălzitoare. Apa fierbinte, pe de altă parte, nu are cel mai bun efect asupra pielii. Acesta spală nu doar murdăria, ci și stratul protector de grăsime. Iar detergenții provoacă deshidratare, mâncărimi și descuamare

Multe persoane suferă de iritație pe față din cauza unor medicamente. Pielea roșie și iritată a feței poate fi cauzată de medicația prelungită. Multe produse provoacă uscăciune, mâncărime și descuamare. După ingestia unor astfel de produse, este necesar un program de refacere a microflorei. În cazul în care pielea este foarte sensibilă, se recomandă, de asemenea, să se limiteze contactul dermei cu săpunul și substanțele chimice de uz casnic.

Adauga un comentariu