Local

IRO Iași sprijină ucrainenii oncologici refugiați în România

Publicat: 08 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
IRO Iași sprijină ucrainenii oncologici refugiați în România
Institutul Regional de Oncologie Iași sprijină pacienții oncologici refugiați din Ucraina, oferindu-le asistență medicală și tratament corespunzător

Mai multe spitale ieșene oferă asistență medicală refugiaților ucraineni care se confruntă cu afecțiuni cronice sau acute. Printre acestea se numără și IRO Iași, care sprijină ucrainenii oncologici refugiați în România. În acest sens, până pe 15 martie 2022, între orele 10.00-11.00, medicii din cadrul Institutul Regional de Oncologie Iași vor acorda consultații la Camera de Gardă bolnavilor de cancer ucraineni refugiați în România.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 15 din 27 februarie 2022, cetățenii străini sau apatrizii care provin din zona conflictului armat ruso-ucrainean vor beneficia de asistență medicală primară și asistență de urgență. Totodată, în caz de boli acute sau afecțiuni cronice, pacienții ucraineni vor beneficia de asistență medicală și tratament gratuit. De asemenea, aceste persoane pot fi incluse în programele naționale de sănătate naționale ce vizează prevenirea, supravegherea și controlul bolilor transmisibile, în situațiile de risc epidemiologic.

 Mirela Grosu, manager Institutul Regional de Oncologie Iasi, in platoul BZI
Medicii oncologi de la IRO asigură consultații la Camera de Gardă, între orele 10.00-11.00, în perioada 4.03.2022.-15.03.2022

IRO Iași sprijină ucrainenii bolnavi de cancer

 refugiati ucraineni
Direcția de Sănătate Publică Iași vine în sprijinul cetățenilor ucraineni care au fost nevoiți să se refugieze în România din cauza conflictului armat din Ucraina

Institutul Regional de Oncologie Iași sprijină pacienții oncologici refugiați din Ucraina, oferindu-le asistență medicală și tratament corespunzător, asemenea asiguraților români. Pentru a beneficia de asistență medicală, cetățenii ucraineni sau cetățenii apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina trebuie să aibă asupra lor documentul de identitate și să fie însoțiți de un translator, care să asigure comunicarea cu personalul medical.

Medicii din cadrul IRO Iași asigură consultații la Camera de Gardă (cabinetul P34). În data de 3 martie 2022, medicii din cadrul IRO Iași au oferit consultații în intervalul orar 13.00-14.00, urmând ca până pe 15 martie 2022, pacienții ucraineni oncologici să se poată prezenta la Institutul Regional de Oncologie Iași pentru consultații la Camera de Gardă între orele 10.00-11.00.

„La fel ca toate spitalele, Institutul Regional de Oncologie Iași va sprijini refugiații din Ucraina. Consultațiile la Camera de Gardă se fac între orele 10.00-11.00. Când acest program nu o să mai fie suficient, o să ne repliem”, a declarat Mirela Grosu, manager Institutul Regional de Oncologie Iași.

 Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iasi
Refugiații ucraineni, cu afecțiuni cronice sau acute, care necesită asistență medicală au la dispoziție numărul de telefon +40755222120

Spitalele ieșene oferă asistență medicală refugiaților din Ucraina

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
Ucrainenii refugiați în Iași care se suferă de tuberculoză sau alte boli asociate și necesită asistență medicală se pot adresa Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași vine în sprijinul cetățenilor ucraineni care au fost nevoiți să se refugieze în România din cauza conflictului armat din Ucraina. Refugiații ucraineni, cu afecțiuni cronice sau acute, care necesită asistență medicală au la dispoziție numărul de telefon +40755222120. În funcție de afecțiunile prezentate, personalul Serviciului Voluntar de Ambulanță va transfera pacienții ucraineni la una dintre cele 9 unități medicale de pe cuprinsul orașului Iași. Copiii vor primi asistență medicală în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

Refugiații ucraineni cu afecțiuni neurologice și neurochirurgicale se pot adresa personalului medical din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. N. Oblu” Iași. De asemenea, pacienții ucraineni cu afecțiuni neurologice sau nefrologice se pot adresa Spitalului Clinic Doctor „C. I. Parhon”. Ucrainenii refugiați în Iași care se suferă de tuberculoză sau alte boli asociate și necesită asistență medicală se pot adresa Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași. Spitalul Clinic C. F. Iași oferă servicii medicale persoanelor cu diabet sau celor care suferă de alte afecțiuni acute.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași oferă servicii medicale ucrainenilor cu afecțiuni infecto-contagioase. Viitoarele mămici și nou născuții vor beneficia de asistență medicală la Maternitatea „Cuza Vodă” Iași și în cadrul Maternității „Elena Doamna” Iași. IRO Iași sprijină ucrainenii oncologici refugiați în România, oferindu-le asistență medicală și tratament corespunzător gratuit.

Adauga un comentariu