Coronavirus

Italia înregistrează cel mai redus număr de cazuri de infecție cu COVID-19 din ultimele luni

Publicat: 29 iun. 2020

În ultimele 24 de ore în Italia s-au înregistrat numai şase decese provocate de noul coronavirus, cel mai redus bilanţ al victimelor după 28 februarie, numărul total al deceselor asociate COVID-19 de la începutul epidemiei ajungând în această ţară la 34.744, conform Protecţiei Civile italiene. Tot în ultimele 24 de ore au fost confirmate în Italia 126 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 78 în regiunea Lombardia, totalul îmbolnăvirilor ajungând astfel la 240.436.

Continuă de asemenea scăderea numărului pacienţilor internaţi la terapie intensivă, numai 96 fiind în prezent în această situaţie pe ansamblul Italiei. Cu epidemia sub control, această ţară practic a încheiat relaxarea restricţiilor, dar sunt monitorizate cu atenţie mai multe focare apărute în diferite părţi ale ţării.

Totuşi, în Lombardia, regiunea cea mai afectată, a fost prelungită până pe 14 iulie purtarea obligatorie a măştii, chiar şi în spaţiile deschise. Responsabilul pentru sănătate din această regiune, cu rang de ministru în administraţia regională, Giulio Gallera, a avertizat:

”Virusul este aici (…) Nu trebuie să renunţăm la ideea că normalitatea noastră trebuie să fie o normalitate diferită. Masca, astăzi un sacrificiu, este de asemenea utilă pentru acest lucru. Vom vedea la jumătatea lunii iulie dacă putem renunţa temporar la ea, dar cred că fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil şi să înţeleagă că reducerea răspândirii virusului depinde şi de atitudinea personală”.

Peste 500.000 de oameni au murit din cauza COVID-19, la nivel global

Peste 500.000 de oameni au murit din cauza COVID-19. Pandemia globală de coronavirus a atins, duminică, un nou prag sumbru – 500.000 de persoane au murit ca urmare a infectării cu COVID-19, la nivel mondial, conform datelor worldometers.info. Concomitent, pragul infectărilor a depășit cifra de 10 milioane.

Numărul deceselor provocate de infecția cu SARS-CoV-2 continuă să crească la nivel mondial – 504.490 de oameni au murit până acum pe tot globul. Țările cu cel mai mare număr de decese sunt, în acest moment, Statele Unite ale Americii – 128.437 de decese și Brazilia – 57.568 de decese. Pe continentul european, Regatul Unit este țara cu cel mai mare număr de decese – 43.550, în timp ce în Uniunea Europeană Italia rămâne țara cu cea mai ridicată mortalitate – 34.738 de decese.

Dacă în Europa pandemia a început să intre în regres, ea continuă să facă ravagii în SUA și Brazilia, ambele țări în care numărul de infectări zilnice crește masiv – aproximativ 40.000 de oameni sunt depistați zilnic cu COVID-19. America Latină este și ea puternic afectată fiind, împreună cu SUA, principalul focar de coronavirus în acest moment.

Epidemia avansează cu rapiditate și în India, care cunoaște în ultimele săptămâni o creștere dramatică a numărului de cazuri și de infectări.

Peste 500.000 de oameni au murit din cauza COVID-19: Sute de decese în ultimele 24 de ore, în SUA

Statele Unite au înregistrat 288 de noi decese din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat duminică Universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP.

Rata de infectare rămâne ridicată în SUA, care luptă contra unei noi extinderi a bolii.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de Covid-19, cu 125.768 de decese la mai mult de 2,5 milioane de cazuri confirmate, potrivit unei numărători efectuate duminică, la ora locală 20.30 de Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, pe coasta de est.

Din cauza noii creşteri a contaminărilor, anumite state americane au fost nevoite să întrerupă procesul de relaxare a măsurilor.

Guvernatorul Californiei a ordonat duminică închiderea barurilor din Los Angeles şi a altor şase comitate din acest stat de pe coasta de vest, care cunoaşte o extindere a pandemiei.

Adauga un comentariu