Sanatate

La ce să fii atent atunci când alegi un corset pentru spondiloza cervicală? Iată ce tipuri de corsete pentru îndreptarea spatelui există

Publicat: 21 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La ce să fii atent atunci când alegi un corset pentru spondiloza cervicală Iată ce tipuri de corsete pentru îndreptarea spatelui există
Spondiloza se referă la degenerarea coloanei vertebrate, indiferent de cauzele care au dus la aceasta.

Cauți un corset pentru spondiloza cervicală, dar nu știi la ce să fii atent atunci când îl achiziționezi? Ei bine, în acest articol vom discuta despre lucrurile pe care trebuie să le iei în calcul, dacă ai nevoie de un astfel de corset.

Spondiloza se referă la degenerarea coloanei vertebrate, indiferent de cauzele care au dus la aceasta. În cazul spondilozei cervicale, simptomele specifice sunt resimțite mai ales în zona gâtului, deoarece acesta susține greutatea capului. Cel mai des, spondiloza cervicală este întâlnită la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, în special în cazul celor sedentare sau supraponderale.

Un alt tip de spondiloză frecvent întâlnit este cel lombar. De această dată, este afectată partea inferioară a coloanei vertebrale. Însă, dacă simptomele sunt resimțite la nivelul părții superioare a spatelui și la mijlocul acestuia, poate fi vorba despre o spondiloză toracală.

bărbat cu spondiloză cervicală
Spondiloza se referă la degenerarea coloanei vertebrate, indiferent de cauzele care au dus la aceasta.

La ce să fii atent atunci când alegi un corset pentru spondiloza cervicală?

Spondiloza este un fenomen de îmbătrânire. Odată cu vârsta, oasele și ligamentele coloanei vertebrale se uzează și duc la spurturi osoase (osteorartită). Mai mult decât atât, discurile intervertebrale se degenerează și se slăbesc, fapt ce provoacă hernii de disc și discuri bombate. Poate fi afectată orice regiune a coloanei vertebrale: zona cervicală (gâtul), zona toracică (partea superioară, mijlocul spatelui) și zona lombară.

Atunci când ne referim la spondiloza cervicală, avem în vedere durerea din zona gâtului, mai exact a cefei. Inițial, aceasta este mai intensă, dacă petreci mult timp stând în picioare sau când ești obosit și dispare, imediat după ce te odihnești. În timp, însă, durerea poate persista pentru perioade mai lungi, dacă este neglijată.

Astfel că, nu mai sta pe gânduri și achiziționează-ți un corset, conceput special pentru această problemă. Un corset pentru zona cervicală este recomandat în cazul apariției leziunilor la nivelul acestei zone a coloanei vertebrale. De asemenea, poate fi folosit și pentru reconsolidarea fracturilor, sens în care va fi montat de specialiștii medicali.

Pe lângă prețul de pe piață, un corset pentru spondiloză ar trebui ales în funcție de material și de mărime. Materialul ar trebui să fie din plastic, aliaje metalice sau dintr-o fuziune între tije de susținere și materiale textile, pentru a oferi o mai bună susținere. Foarte importantă este și mărimea. Variantele cele mai comune de mărimi sunt S, M, L sau XL, însă poate fi realizat în funcție de măsurătorile persoanei.

Nu uita, însă, că și exercițiile pentru spondiloza cervicală îți pot fi de ajutor.

un bărbat care probează un corset pentru spondiloza cervicală
Un corset pentru zona cervicală este recomandat în cazul apariției leziunilor la nivelul acestei zone a coloanei vertebrale.

Ce alte tipuri de corsete penru îndreptarea spatelui există?

Pentru că problemele de la nivelul spatelui sunt diferite, există o gamă variată de corsete pentru îndreptarea acestuia. Pe lângă corsetele pentru zona cervicală, mai există:

Corsetele pentru zona toracică sunt utilizate pentru vindecarea afecțiunilor, ce prezintă îndoirea în față a coloanei vertebrale. Astfel de probleme apar, de cele mai multe ori, din cauza poziției incorecte a corpului.

Corsetele pentru zona lombară sunt adesea folosite de femei în timpul sarcinii, pentru a reechilibra centrul de greutate și a preveni durerile de spate ale viitoarei mame.

Corsetele rigide sunt aplicate în urma unor traumatisme sau a unor intervenții chirurgicale, dar și în cazul scoliozei severe.

Corsetele semi-rigide sunt necesare persoanelor cu afecțiuni sciatice, spondiloză, hernie de disc sau osteoartrită.

Corsetele elastice pot fi folosite de către oricine, pe tot parcursul zilei, chiar și pe sub haine. Rolul lor este să mențină o postură corectă.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Adauga un comentariu