Sanatate

Leacuri bătrânești pentru a scăpa de anxietate. Mușețelul și lavanda te vor ajuta să îți recapeți calmul

Publicat: 22 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri bătrânești pentru a scăpa de anxietate. Mușețelul și lavanda te vor ajuta să îți recapeți calmul
Acestea sunt câteva dintre leacurile bătrânești pentru anxietate, atât sportul cât și o dietă sănătoasă însă ajută cel mai mult să scapi de această boală a secolului 21.

Trăim într-o eră în care stresul este omniprezent în viața zilnică. Dacă anxietatea și durerile de cap nu îți mai dau pace, iată cele mai bune leacuri bătrânești pentru a putea să te întorci la o stare de bine.

Stresul este acum mai prevalent ca niciodată, sarcina de a obține un tratament eficient pentru această boală este destul de grea, mai ales dacă nu vrem să apelăm la pastile sau alte tipuri de medicamente din farmacii. De aceea tot mai multe persoane se îndreaptă spre leacurile bătrânești pentru anxietate, ca să le ajute să scape de stres și de sentimentul de anxietate.

 Ce este anxietatea și cum o putem trata?

Anxietatea este un răspuns emoțional și psihic al corpului, este de cele mai multe ori caracterizată printr-o stare de tensiune, îngrijorare, dar și modificări fiziologice cum ar fi creșterea bătăilor inimii, transpirație și o stare inconfortabilă fizică, cum ar fi dureri de spate sau de cap. Dacă anxietatea este un eveniment ocazional din viața ta, nu este atât de grav, dar dacă ea persistă și începe să-ți acapareze activitățile zilnice, atunci înseamnă că este o formă mai gravă ce poate duce la apariția unor probleme medicale.

Printre cele mai comune simptome medicale se numără:

Simptomele fizice: acestea pot varia de la individ la individ, dar în general anxietatea apare odată cu creșterea bătăilor inimii, transpirație și o stare inconfortabilă fizică, cum ar fi dureri de spate sau de cap. De asemenea, unele persoane mai pot avea tensiuni musculare sau chiar frisoane.

Simptomele emoționale: conduc la un stare de neliniște sau că vă aflați la limita unei situații în care nu mai găsiți scăpare.

Simptome cognitive și comportamentale: Atunci când un atac de anxietate vine, o să dezvoltăm de cele mai multe ori probleme de a ne concentra, un sentiment de nervozitate și dificultăți în a adormi. Persoanele care suferă de anxietate se pot confrunta cu iritabilitate și au dificultăți în a se relaxa sau a se simți liniștite. De asemenea, puteți simți stări de hiperactivitate mentală și o grijă asupra aspectelor vieții, dar se poate să simțiți că mintea se golește și că simțiți o teamă intensă.

În cazurile severe, anxietatea poate duce și la apariția atacurilor de panică. Acestea se întâmplă atunci când persoana intră în panică și are o teamă intensă însoțită de reacții fizice severe.

Este totuși cel mai bine să cereți sfatul medicului înainte de a vă pune orice diagnostic sau a vă trata legat de orice simptome pe care le-ați avea.

Remedii și leacuri bătrânești pentru anxietate

Când este la început, anxietatea se poate ameliora ușor schimbând câțiva factori care ar putea duce la un nivel mai mare de anxietate. Unul dintre cei mai importanți factori este menținerea unui nivel echilibrat al glicemiei dar și evitarea completă a unor stimuli puternici cum ar fi nicotina sau alcoolul și adoptarea unui somn bine organizat.

Somnul și sănătatea mintală sunt direct conectate. Mai multe studii au arătat că un somn de mai puțin de 7 ore pe zi poate duce la un risc mult mai mare de boli ale inimii dar și de probleme psihice. Este foarte important atât pentru corp cât și pentru creier de a pune somnul pe primul loc. O tehnică pentru a vă asigura că puteți să vă odihniți cum trebuie este să închideți orice televizor sau telefon sau orice dispozitiv ce emite lumină albastră și să luați o carte sau doar să stați și să meditați cu o oră înainte de a vă pune în pat. De asemenea, puteți reduce temperatura în dormitor, elimina orice sursă de lumină dar și nu a sta prea mult în pat înainte să dormiți.

De asemenea, extrem de important pentru corp și stările de anxietate este mișcarea fizică regulată, fie că este înot, alergat, mersul la sală sau doar o simplă plimbare în parc sau pădure, acestea aduc un beneficiu uriaș sănătății tale mentale. Ajută de asemenea corpul și tensiunea musculară, dar și are un rol benefic de a elibera serotonină și de a te liniști.

Mai multe studii în combaterea anxietății au arătat de asemenea că utilizarea mușețelului este utilă pentru reducerea simptomelor tulburărilor de anxietate. Administrarea a trei capsule de 500 mg de extract de mușețel pe zi timp de patru zile a redus semnificativ nivelul de stres în pacienții sub test.

Un alt remediu natural bun pentru anxietate este ceaiul Hypericum perforatum sau cunoscut popular ca sunătoare sau planta Sfântului Ioan Botezătorul. Această plantă are proprietăți calmante dar și sedative, acționând la nivelul sistemului nervos central și ajutând la tratarea anxietății.

Beți astfel câte un ceai sau două zilnic pentru a vă ajuta să scăpați de anxietate. De asemenea, ceaiul de roiniță este util pentru sănătatea mentală, dar și lavanda.

Acestea sunt câteva dintre leacurile bătrânești pentru anxietate, atât sportul cât și o dietă sănătoasă însă ajută cel mai mult să scapi de această boală a secolului 21.

Adauga un comentariu