Culinar

Mălai dulce. Ingredientele necesare pentru un desert moldovenesc

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mălai dulce. Ingredientele necesare pentru un desert moldovenesc
Malaiul este o prăjitură tradițională moldovenească

Malaiul dulce este un produs de patiserie național moldovenesc făcut cu făină de porumb, asemănător unui biscuit. Adevăratul malai este copt cu drojdie. Este foarte ușor și aproape fără grăsimi. Acesta se gătește rapid. De asemenea, pe lângă sultane, puteți adăuga nuci prăjite.

Ingredientele folosite la prepararea prăjiturii sunt făină de porumb aproximativ o cană, făină de grâu o cană, 2 ouă de găină, 150 ml de chefir cu conținut scăzut de grăsimi, 2 linguri de ulei vegetal, 50 gr de zahăr, 0,5 linguriță de pomușor pentru prăjituri. De asemenea, veți avea nevoie de 50 gr de sultane, sare un vârf de cuțit, coajă de lămâie după gust și smântână, după gust. În primul rând, pentru a face o prăjitură națională gustoasă, ar trebui să pregătiți toate ingredientele enumerate pe o suprafață de lucru. Încearcă să respecți toate proporțiile enumerate, astfel încât prajitura să iasă delicioasă.

Mălai dulce. Rețetă explicată pas cu pas

Malaiul este o prăjitură tradițională moldovenească, al cărei ingredient principal este făina de porumb. Există multe variante de pregătire a acestui desert. Printre acestea se numără mălai cu chefir, iaurt, coajă de lămâie, sultane sau nuci. Unele rețete fac ca mălaiul să semene mai mult cu o prăjitură, cu o consistență mai spongioasă și mai pufoasă.

Pentru a pregăti prăjitura luați un bol adânc și umpleți-l cu făină de porumb cernută în prealabil, cu cât cerneți mai bine făina, cu atât mai pufoasă și mai moale va fi plăcinta finită. De aceea, puteți cerne făina de 2-3 ori.

Apoi, într-un castron cu făină de porumb cernută se toarnă făina de grâu cernută în prealabil. Apoi, în amestecul de făină uscată se introduce zahărul, se amestecă bine ingredientele. Apoi, adăugați la amestecul uscat cantitatea necesară de praf de copt.

Luați un bol mic separat și bateți ouăle. Ouăle pentru plăcintă trebuie să fie mari. Se toarnă laptele într-un castron cu ouăle de găină bătute. Apoi, folosiți un tel sau o furculiță pentru a bate ingredientele până când se încorporează uniform.

La ce temperatură trebuie coaptă prăjitura? Sfaturile bucătarilor

În primul castron, unde se află amestecul de ingrediente uscate, se adaugă amestecul de ou de găină și lapte. Ingredientele se amestecă bine, cu ajutorul unui tel sau al unei furculițe de masă. Apoi, adăugați uleiul de floarea-soarelui în castronul cu aluat.

Vă rugăm să rețineți că uleiul de floarea-soarelui trebuie să fie rafinat pentru a face prăjitura. Luați o formă specială pentru coacere, ungeți-o cu ulei sau așezați o foaie de hârtie pergament pe tot perimetrul.

Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 200 de grade. Puneți forma de plăcintă în cuptorul preîncălzit. Coaceți plăcinta timp de patruzeci și cinci de minute. Timpul exact de gătire depinde de circumstanțele individuale ale cuptorului dumneavoastră.

Se recomandă să se verifice dacă prăjitura mălai dulce este gata cu o scobitoare de lemn. Scoateți prăjitura din cuptor, scoateți-o din formă și puneți-o pe un platou de servit. Tăiați plăcinta în porții și serviți-o caldă sau rece. De asemenea, aceasta poate fi servită la mic dejun sau chiar după cină, alături de cafea sau ceai.

Adauga un comentariu