Actualitate

Marcel Ciolacu este suspect de COVID! Va intra în izolare şi se va testa

Publicat: 13 oct. 2020
Marcel Ciolacu, președintele PSD propune amânarea alegerilor parlamentare 2020
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu este suspect de COVID-19. Preşedintele PSD a anunţat că va intra în izolare şi se va testa. Decizia preşedintelui Camerei Deputaţilor vine în contextul în care mai mulţi lideri PSD cu care ar fi intrat în contact sunt infectaţi cu COVID.

Simona Bucura Oprescu şi președintele Consiliului Județean Bitrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, membri PSD, au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Marcel Ciolacu este suspect de COVID

Anunţul a venit în urmă cu puţin timp, iar şeful PSD a declarat că nu are simptome, dar a decis să intre în izolare după ce a fost contact direct cu mai multe persoane din PSD care ulterior au fost confirmate cu COVID-19. În aceste condiţii, vizită la Iaşi a şefului PSD ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară.

Marcel Ciolacu urma să vină, cel mai probabil, la Iaşi, miercuri, 14 octombrie 2020. Momentan nu exista informaţii oficiale referitoare la amânarea vizitei. Ciolacu va face în cursul zilei de astăzi un test COVID.

Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bitrița-Năsăud, infectat cu coronavirus

Totul a pornit după ce Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, a fost declarat pozitiv la infectarea cu COVID-19. Anunţul infectării a venit chiar de la el, spunând că a primit rezultatele testului care au indicat că este pozitiv. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, președintele CJ Bistrița-Năsăud i-a îndemnat pe toţi cei care pun la îndoială existenţa virusului, să poarte mască de protecție:

„Chiar dacă v-am obișnuit cu vești bune, astăzi vin cu una în ton cu vremurile. Tocmai am primit rezultatul testului și, din păcate, mă alătur miilor de români confirmați pozitiv de #Covid19. Deocamdată, starea mea de sănătate este stabilă și conform procedurii m-am izolat, protejându-i pe ceilalți”, scrie șeful CJ Bitrița-Năsăud pe Facebook.

„Sunt voci care pun la îndoială existența virusului, sunt oameni ce cred, însă în aceste momente, în fața inamicului invizibil, cel mai înțelept este să respectăm cu toții regulile”, adaugă Moldovan.

Radu Moldovan este şi preşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional.

România se confrunta cu un al doilea val de COVID

În ultimele săptămâni, în România a apărut un al doilea val de COVID. Din aceste considerente, tot mai multe persoane sunt confirmate că fiind pozitive la infectarea cu COVID-19.

Până ieri, 12 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

118.912 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, 5.467 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.10.2020 (10:00) – 12.10.2020 (10:00) au fost raportate 56 de decese (37 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități..

Adauga un comentariu