Local

Minciunile sfruntate ale fostului director tehnic al ABA Prut Bârlad, Gabriel Musteață!

Publicat: 12 feb. 2021
Fostul director tehnic al Administrației Bazinale de Apă Prut (ABA), Gabriel Musteață, s-a obișnuit să mintă de îngheață apele, că tot a lucrat până acum în domeniu

Fostul director tehnic al Administrației Bazinale de Apă Prut (ABA), Gabriel Musteață, s-a obișnuit să mintă de îngheață apele, că tot a lucrat până acum în domeniu. După ce BZI a publicat în ediția de astăzi, că toată familia lui este angajată la ABA Prut Bârlad (9 persoane din această familie lucrează sau au lucrat la instituția unde Gabi Musteață fost director tehnic iar soția lui este director economic de 20 de ani), fostul director tehnic a trimis un drept la replică plin de minciuni.

În primul rând, acuză faptul că nu a fost contactat de reporterii BZI pentru a i se cere un punct de vedere! Total fals! Gabi Musteață a fost contactat ieri, la ora 13.05, de reporterul BZI pentru a i se cere un punct de vedere pe acest subiect, dar a spus că nu poate vorbi. Redactorul a încercat să-l întrebe de descinderile DNA și despre faptul că în afara lui și al soției lui, mai sunt angajate la ABA încă 7 membri din familia lui.

„Nu pot să comentez în niciun fel. Nu sunt în locul potrivit pentru a putea vorbi la telefon. Discutăm mâine (astăzi, 12 februarie 2021)”, a spus Gabriel Musteață.

Reporterii BZI au publicat textul, au consemnat punctul de vedere al lui Musteață, care astăzi a revenit cu un telefon în care își exprima nemulțumirea că textul a apărut fără ca el să se poată apăra (deși a fost contactat). În aceste condiții, la ora 11.31, Gabriel Musteață a trimis un mail în care și-a spus punctul de vedere, publicat integral imediat în textul inițial. Ba mai mult decât atât, fostul director tehnic al ABA Prut Bârlad, revine cu un mail la ora 11.56, în care roagă redactia BZI să adauge cuvantul UPDATE în titlul articolului pentru a observa ca s-a intervenit pe text.

„Vreau sa vă rog să fie cu update să se observe că s-a intervenit pe text. Vă mulțumesc! Să fiți iubiți!”, este textul mailului trimis de Gabriel Musteață la ora 11.56.

Soții Musteață ocupă sau au ocupat funcții de conducere fără să dea concurs

Din dorința de a respecta punctul lui de vedere, reporterii BZI au inclus în articol integral dreptul la replică trimis de Gabriel Musteața. Chiar și așa, fostul director de la ABA Prut Bârlad a găsit de cuviință să trimită drepturi la replică și pe la alte ziare (deși s-a putut apăra în paginile ziarului care a scris despre aceste angajări), plângându-se că nu el a angajat de fapt toată familia în instituție. Gabi Musteață uită să spună că de fapt, soția lui Olga Musteață, a avut grijă ca din anul 2001, de când a devenit director economic, și-a angajat sau promovat pe funcții: 4 surori la Apele Române (3 directoare economic și 1 magazioner), 2 nepoți angajați, 2 cumnați angajați și toată familia Păduraru (soră, cumnat, și 2 nepoți).

Olga Musteață a devenit director economic în anul 2001, venită de la Stânca Costești, fără concurs. Gabi Musteață s-a angajat în anul 1996 ca muncitor la Vaslui, apoi inginer, șef birou dispecerat la Vaslui, iar în anul 2002 (la un an distanță de când soția lui devenise director tehnic) a fost promovat șef birou Inspecție, fără să dea concurs. În anul 2012, Gabi Musteață devine director tehnic în instituție, bineînțeles tot fără concurs.

Dat fiind faptul că Musteață a adus prejudicii de imagine redacției BZI, mințind că nu a fost contactat în preziua articolului, deși a fost sunat de un reporter și și-a putut exprima integral punctul de vedere în textul BZI, în momentul în care a considerat că are ceva de spus, ne rezervăm dreptul de a-l acționa în instanță pe fostul angajat al ABA Prut Bârlad.
De asemenea, redacția BZI va continua să prezinte în edițiile următoare informații incendiare despre modul cum Gabi Musteață a semnat de mai multe ori în locul directorului general Petru Avram, deși acesta era în instituție, și cum ABA Prut Bârlad a pierdut ani de zile sume uriașe de bani. Vom reveni!

Comentarii
  • Petru Avram a apărut la TV, știm ce a declarat, înregistrările sunt elocvente, chelnerița fără cotă a fost transferată după 3 zile la Primăria Vatra Mafioților.

  • Gabi Mustață trebuia sa.si dea demisia demult, din anul 2013, când, în urma unor inundatii la Pechea, jud. Galați, au murit noua oameni. Tot face simulări cu inundatii care se termina cu chiolhanuri…La ce.i foloseste sa stie care e malul stâng, malul drept sau debitul unui rau, daca nu gestioneaza corespunzător evenimentele? Sunt multi ingineri cu doctorat in domeniu care nu sunt promovati… Tot timpul se opunea acordarii sporului de doctorat, nejustificat. El este doar „sotul directoarei” si nimic mai mult, un parvenit. Acest Mustata umbla toată ziua cu telefonul, provoacă colegii cu întrebări stupide și.i înregistrează… Credea că daca și.a facut sindicat (toată lumea știe asta), va putea manipula la nesfârșit… O bună parte dintre salariați s.au retras și s.au înscris la sindicatul Muresul numai ca sa.i dea o lecție, deși e mai scumpă cotizația acolo. Neamurile ca neamurile, dar daca a.ti sti cati a angajat de.a lungul timpului… Nu, o asemenea specie de om, nu are ce cauta in sistem…

  • Bzi chiar sunteti penibili. Cum sa scrii asa articol fara dovezi? Sunteti un ziar de cea mai joasa speta numai stiri scrise prost si la comanda unui „animal politic” le publicati. Sa va fie rusine.

  • Aceeasi cloaca este peste tot in sistemul A.N. APELE ROMANE, trebuia de mult organele staului sa actioneze , MAI , DIICOT, DGA, DNA, DGIPI, dar au avut sefi tot niste golani care au tradat interesul de a prevala LEGEA in aceasta Tara! Decontari de lucrari de proasta calitate sau inexistente, furturi uriase de agregate minerale cu distrugerea cursurilor de apa, compromiterea alimentarilor cu apa a localitatilor prin coborarea talvegurilor cursurilor de apa , eroziuni imense prin exploatarea agregate lor in zone unde rezervele sunt epuizate de ani de zile !!!

  • Animal politic este tocmai „zoon politikon”, un termen filozofic, o expresie care.i apartine lui Aristotel. Directorul de la ape credea ca vorbeste cu niste redactori culti, de asta a folosit expresia, veche de peste 2300 de ani…

  • Animal politic este traducerea termenului filozofic „zoon politikon”, o expresie care.i apartine lui Aristotel. Directorul de la ape credea ca vorbeste cu niste redactori initiati, de asta a folosit expresia, veche de peste 2300 de ani… Se pare ca cei de la Recorder au realizat „fake news” ambalate in „fuck news”…

  • Da, uitam sa zicem ca băiatul fostului comisar de la arme și muniții George Costin a fost pus pe funcția de director la sga iasi, ca apoi sa iasă in concediu de maternitate, ca mami săracă lucrează de zi și pana seara, ca tati are salariul mai mare ca director de la SGA, decât mami . Ntz ntz ntz, și aici tot domnul cumatru a lui fostul ministru tabla, actual animal politic cu pila de la comisarul Costin.

Adauga un comentariu