National

Muzeul Național de Istorie a României pune la dispoziție măști de protecție cu imagini din istoria neamului nostru

Publicat: 21 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Muzeul Național de Istorie a României pune la dispoziție măști de protecție cu imagini din istoria neamului nostru
Muzeul Național de Istorie a României pune la dispoziție măști de protecție cu imagini din istoria neamului nostru

Muzeul Național de Istorie a României pune la dispoziție măști de protecție cu imagini din istoria neamului nostru. La magazinul de suveniruri din cadrul Muzeului Național de Istorie a României se găsesc măști textile, care servesc la protecția împotriva virusului SARS-CoV-2. Acestea sunt din material textil și sunt imprimate cu imagini care înfățișează istoria neamului românesc. Acestea costă între 11 și 15, în funcție de numărul de straturi ( cu unul sau cu două)

„Acestea sunt fie de culoare neagră, cu două straturi de protecţie, din care, într-o săptămână de la punerea în vânzare, s-au vândut 10 exemplare, fie cu un strat de protecţie, reprezentând fie partea frontală a Coifului de la Peretu cu cei doi ochi apotropaici, fie o metopă de pe Columna lui Traian, sau o asociere între Palatul Poştelor şi Gânditorul”, a declarat şeful interimar al Secţiei Relaţii Publice şi Marketing Cultural al MNIR, Roaită Flavius Nicolae

Nelu Tătaru, despre începerea anului școlar: „Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă”. Muzeul Național de Istorie a României pune la dispoziție măști de protecție cu imagini din istoria neamului nostru

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat că elevii din clasele mici ar trebui să poarte mască de protecție în mod obligatoriu. Acesta consideră că dascălii ar trebui să introducă această măsură prin intermediul unui joc.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a precizat Nelu Tătaru.

Conform acestuia, cele trei scenarii despre care s-a vorbit anterior vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul.

În cazul învățământului superior, ministrul Sănătății a afirmat că sunt este în desfășurarea pregătirea de norme pentru „desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în căminele studenţeşti”. Acestea ar fi gata cam într-o săptămână. De asemenea acesta a accentuat ideea că regulile sanitare vor trebui respectate cu strictețe la alegerile locale. Va fi adoptată o Hotărâre de Guvern „în care să facem acel necesar pentru fiecare secţie de vot”.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Rafat a explicat care este cel mai negru scenariu legat de pandemia de COVID-19 din România. Într-o intervenţie, secretarul de stat a explicat faptul că există limite ale sistemului indiferent cât de mare e crescută capacitatea acestuia.

Adauga un comentariu