Actualitate

Nelu Tătaru, despre prima etapă de relaxare a măsurilor impuse în România: „Persistă riscul unei retransmiteri”

Publicat: 04 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru despre prima etapă de relaxare a măsurilor impuse în România Persistă riscul unei retransmiteri

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că România se află momentan pe o pantă ascendentă spre platou. După relaxarea măsurilor, din 15 mai, rămâne riscul retransmiterii virusului. A doua etapă de relaxare se va întâmpla doar atunci când nu vor mai apărea focare noi de COVID-19 pe teriroriul țării.

„Data de 14 este ultima dată în care suntm în stare de urgenţă în baza decretului prezidențial. Acum suntem pe panta ascendentă spre platou. Polonia, Romania, Anglia şi Suedia sunt ţările aflate în curs de stabilizare. Avem un număr constant de cazuri. Sper ca spre sfârşitul acestei săptămâni să primim evaluarea clară a evoluţiei cazurilor având în vedere şi perioada de 1, 2, 3 mai. Au fost zile fără excese. Am putut observa o respectare corectă a regulilor de distanţare socială şi voluntară.

Persistă riscul unei retransmiteri. În măsura în care nu apar focare noi putem calcula noi măsuri de relaxare în etapa 2. Cea de-a doua etapă de relaxare va fi cu certitudine atunci când vom știi cu claritate şi totul ne arată că nu sunt cazuri noi și riscul revenirii răspândirii. Nu va dispărea deodată. Vor exista cazuri de internare, de descoperire de persoane infectate. Nu la aceeași intensitate, dar vor mai fi. Discutiile avute cu Ministerul transporturilor a rezultat ca nu avem școli sau multe alte afaceri în curs deci nici afluxul de calatori nu va fi unul major. Se vor face fluxuri de intrări si de ieșiri de la metrou”, a declarat Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu