National

O poveste cutremurătoare cu o fetiţă infectată cu HIV și adoptată în SUA: Medicul ne-a spus că mai trăiește câteva luni

Publicat: 04 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O poveste cutremurătoare cu o fetiţă infectată cu HIV și adoptată în SUA Medicul ne-a spus că mai trăiește câteva luni
Eva este căsătorită și are un copil

O poveste cu o fetiţă infectată cu HIV și adoptată de o familie din SUA poate oferi o lecţie de viaţă, o lecţie de iubire condiţionată.

Familia și-a abandonat fiica în 1990 după ce în Valea Jiului exista o criză fără precedent. Regiunea era puternic afectată de conflictele sociale de după 1989, conflicte care au stat la baza mineriadelor.

Eva a venit pe lume într-o familie extrem de săracă

Eva s-a născut în anul 1990, într-o familie care mai avea 4 copii. Familia era extrem de săracă şi au decis că nu mai pot susţine încă un copil. Nu era un lucru rar în acele vremuri în Valea Jiului. Orfenelatele din zona respectivă erau pline de copii abandonaţi. În 1990 în zona erau multe familii care aveau mai mulţi copii şi care trăiau din salariul de miner al tatălui, salariu care în acea perioadă nu era nici foarte mare şi nici extrem de sigur.

În acele vremuri tot mai mulţi copii erau daţi spre adopţie. Aşa au apărut în România Steve și Cheryl Nagel, doi soţi din Statele Unite ale Americii. Aceştia au adoptat-o pe Eva, o fetiţă în vârstă de 3 săptămâni. Fetiţa era într-un centru de îngrijiri din Petroșani.

„Nu ştiu de ce am ales-o pe Lindy. Mă plimbam prin cameră în care se aflau copiii şi în timp ce mă gândeam dacă ar trebui să adopt acest copil, s-a creat o chimie între noi. S-a trezit şi parcă mi-a zâmbit”, relata Cheryl, mama adoptivă a fetiţei, într-un documentar din 1993, pentru postul american ABC.

Copilul era infectat cu HIV

Cei doi tineri soţi din SUA au plecat în statul Minnesota împreună cu Eva. Acum, micuţa Eva se numeşte Lindsey Nagel. Fericirea lor nu avea să dureze foarte mult timp şi a fost umbrită de o veste nespus de tragică. În urma unor teste medicale, fetiţa a fost avut parte de un diagnostic crunt, era infectată cu HIV. Pentru că nicio veste rea nu vine niciodată singură, medicul le-a explicat soţilor că sunt 20% şanse ca fetiţa să mai apuce vârsta de 2 ani.

„Atunci, în ianuarie 1991, medicul nostru pediatru ne-a spus că Lindsey a fost testată pozitiv HIV şi i s-au dat doar 20 % şanse să trăiască până la vârsta de 2 ani”, relata Cheryl.

Familia a fost trimisă la un medic specialist în boli infecţioase pediatrice, care le-a prescris un medicament antiretroviral puternic utilizat pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA. „În ziua în care am luat reţeta menită să-i «salvăm viaţa lui Lindsey», ne-am aşezat pe podeaua farmaciei şi i-am dat cu nerăbdare prima doză”, îşi amintea Cheryl.

Interesant este faptul că mama naturală a Evei nu a fost diagnosticată cu HIV. Soții din SUA au ajuns la concluzia ca trupul Evei a fost contaminat la o transfuzie
Întrucât mama naturală a fetiţei nu avea HIV, cei doi soţi au crezut că Eva primise sânge contaminat la o transfuzie, în timp ce era internată pentru o boală în spital, înainte ca adopţia ei să fie definitivă, se arată pe adevărul.ro

În România anilor ’90, zeci de mii de copii au fost adoptați

Pagina de Facebook, The never forgotten children of România“ , este o pagină care se ocupa de găsirea familiilor biologice ale copiilor români adoptaţi în anii 90′ din România. Ileana Cunniffe este creatoarea paginii şi ea la rândul ei a fost unul dintre zecile de mii de copiii daţi spre adopţie în altă ţară. Românca este stabilită în Irlanda şi a apelat şi ea în găsirea familiei sale.

Conform unor statistici făcute de autorităţi, în doar 5 ani, în perioara 1994-1999, au fost daţi spre adopţie peste 10.000 de copii români. Aceştia au ajuns în familii adoptive din străinătate. Totuşi, neoficial, copiii romani care au ajuns la familii din afara ţării este unul extrem de mare.

În anii 90′ România era un ”rai” al celor care doreau să adopte un copil. Din aceste considerente, mulţi dintre cei care adoptau copii din România nu făceau acte de adopţie.

Adauga un comentariu