Diete si regimuri

Oboseala de dimineață: ce să mâncăm

Publicat: 25 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oboseala de dimineață ce să mâncăm
Pentru a vă bucura de efectul reconfortant al unei băuturi calde, încercați ceaiul verde (antioxidant), ceaiul de ghimbir (stimulant) sau brusture (anti-oboseală).

7 dimineața, alarma se declanșează și ne gândim doar la un singur lucru: să rămânem în pat! În afară de un somn bun, ce să mâncam pentru a ne recâștiga energia? De ce suntem obositi inca de dimineata?

A bea cafea toată ziua este o idee proastă! Cu siguranță, cafeaua oferă un impuls de vitalitate datorită cofeinei care stimulează secreția de dopamină și adrenalină. Dar trebuie să creștem dozele foarte repede pentru a obține același efect. Iar oboseala se acumulează. Pentru a vă bucura de efectul reconfortant al unei băuturi calde, încercați ceaiul verde (antioxidant), ceaiul de ghimbir (stimulant) sau brusture (anti-oboseală).

Fier și magneziu

Fierul este călcâiul lui Ahile al femeilor, care pierd cate puțin în fiecare lună în timpul menstruatiei. Cu toate acestea, acest mineral participă la diverse mecanisme (transportul oxigenului, sistemul imunitar, sinteza dopaminei) care ne garantează energia. A avea probleme la trezire dimineața este tipic lipsei de fier. Lintea, fructele de mare, ciocolata neagră, carnea de organe, carnea de vită, nautul sunt pline de fier.

Și în mod ideal, ne măsurăm feritina o dată sau de două ori pe an. Ne urmărim și magneziul. Funcționează cu enzime implicate în transformarea zaharurilor și grăsimilor în energie, participă la transmiterea impulsurilor nervoase și la sinteza neurotransmițătorilor. Ne concentrăm pe creveți, orez și pâine integrală, fructe și legume uscate, ciocolată neagră.

Vitamine din abundență

Există desigur vitamina C, pe care nu o mai prezentăm. Susține sistemul imunitar, îmbunătățește absorbția fierului și stimulează glandele suprarenale. Ardei, pătrunjel, coacăze negre, papaya, kiwi, portocale, broccoli, varză de Bruxelles, toți sunt aliații noștri.

Ca cofactori ai neurotransmițătorilor, vitaminele din grupa B sunt cele ale bunăstării cerebrale. Consuman asadar drojdie de bere și germeni de grâu.

Carbohidrați buni

Glucidele sunt combustibilul nostru, dar trebuie să le alegem bine. Dacă mâncăm foarte dulce dimineața, cereale, suc de portocale, cu siguranță vom avea un impuls. Dar sa ne ferim de efectul bumerang.

Pentru energie de lungă durată, concentrați-vă asupra alimentelor cu un indice glicemic scăzut: pâine integrală sau de secară, fulgi de ovăz, quinoa sau hrișcă. Și acest sfat se aplică pentru întreaga zi.

Proteine ​​pentru stimularea dopaminei

Un ou, șuncă sau somon afumat dimineața: chiar dacă aceste alimente sărate nu fac parte din obiceiurile noastre, este în interesul nostru să introducem proteine ​​în micul dejun, chestiunea biochimiei creierului. Acești aminoacizi, elemente de bază ale proteinelor, participă la fabricarea neurotransmițătorilor, acești compuși chimici care acționează asupra dispoziției noastre. Cu toate acestea, aminoacizii proteinelor animale promovează secreția de dopamină. Și sunt buni și pe partea de slăbire: datorită unui timp mai lung de digestie, proteinele ne mentin satui pentru mai mult timp.

Adauga un comentariu