Coronavirus

OMS avertizează că pandemia se va agrava

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
OMS avertizează că pandemia se va agrava
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut în urmă cu o săptămână statelor dezvoltate economic să nu mai vaccineze împotriva noului coronavirus cei mai tineri locuitori şi să doneze dozele de ser în plus ţărilor sărace

OMS avertizează că pandemia se va agrava. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că dacă țările afectate nu vor reuși să ia măsuri stricte, pandemia de coronavirus se va agrava și numărul de infectări se va afla într-o continuă creștere.

Directorul OMS avertizează întreaga planetă

Directorul general al Organizației Mondiale a sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmă că liderii statelor distribuie mesaje care se exclud reciproc, iar acest lucru îi determină pe oameni să nu mai fie interesați să înțeleagă situația primejdioasă în care ne aflăm.

“Aş vrea să spun direct: prea multe ţări se îndreaptă în direcţia greşită, virusul rămâne inamicul public numărul unu. Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul esenţial al oricărui răspuns: încrederea”, a punctat el.

Conducătorul OMS a trimis un mesaj clar guvernelor, sugerându-le să înștiințeze cetățenii prim mesaje concise și să impună o strategie pe întreg globul pentru a limita răspândirea infecției cu coronavirus și, implicit, a salva viețile oamenilor. De asemenea, el a csubliniat importanța respectării regulilor de distanțare socială: distanțarea fizică, spălatul pe mâini, purtarea măștii de protecție în spații închise, dar și în mijloacele de transport.

“Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie nu va putea merge decât într-o singură direcţie – din rău în mai rău”, a spus el, adăugând că lumea nu va reveni la “vechea normalitate într-un viitor previzibil, existând multe motive de îngrijorare”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Statele Unite se retrag din OMS. OMS avertizează că pandemia se va agrava

SUA a transmis că se va retrage din Organizația Mondială a Sănătății, însă liderul organizației a menționat că încă nu a primit notificarea oficială.

La sfârșitul lunii mai, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că dorește să finalizeze relația cu Organizația Mondială a Sănătății. Acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei de eficiență de care a dat dovadă OMS în ceea ce privește gestionarea pandemiei cu noul coronavirus. Totodată, Donald Trump a acuzat OMS că se află în subordinea Chinei.

”China are controlul total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, deși plătește doar 40 de milioane de dolari pe an”, spunea Trump.

„Pentru că au eșuat în a face reformele cerute și de care era mare nevoie, vom încheia relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa fondurile către alte nevoi urgente globale de sănătate”, a declarat Trump în urmă cu ceva timp.

Câte cazuri de coronavirus se află în lume în acest moment

Recent, la nivel global, au fost înregistrate 2.977.429 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 570.259 sunt decese, iar 7.154.492 sunt vindecări.
SUA și Brazilia sunt cele mai afectate zone de pe glob. În SUA au murit 135.295 de persoane și s-au vindecat 1.006.326, iar în Brazilia au fost raportate 72.100 de decese și 1.264.843 de vindecări.

Ce efecte pot rămâne în urma infecției cu noul coronavirus

Conform unor studii, multe persoane care au reușit să scape de coronavirus se confruntă cu numeroase probleme, de tipul bolilor renale, insomnii, psihoză, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate.

De asemenea, specialiștii afirmă că există posibilitatea ca unele victime să nu se mai vindece niciodată după ce au contactat virusul

COVID-19 nu este o banală răceală. De ce unele victime COVID ar putea să nu se mai vindece niciodată

Experții afirmă că noul coronavirus este o infecție sistemică, ce afectează toate organele corpului și nu este doar o boală respiratorie. Totodată, persoanele care au contractat acest virus ar putea să aibă probleme de concentrare și chiar de a efectua exerciții fizice.
Medicii din Italia mai susțin că nu doar tinerii pot fi afectați, ci toate grupele de vârstă sunt vulnerabile. Ei roagă populația să păstreze distanța socială, să se spele pe mâini și să poarte masca de protecție.

„La început am crezut că este o gripă, apoi am crezut că este o gripă cu pneumonie, dar ulterior am descoperit că este o boală sistemică. Acum observăm și alte manifestări acute de insuficiență renală care necesită dializă sau accidente vasculare cerebrale, apoi infarct miocardic acut, deci o mulțime de complicații ale virusului. De asemenea, există o proporție semnificativă a populației cu leziuni cronice cauzate de virus”, a declarat un expert.

Infecția cu noul coronavirus poate provoca afecțiuni grave la nivelul creierului, dar și a altor organe, avertizează cercetătorii din Londra. Acest virus ar putea afecta creierul definitiv, iar pacienții vindecați ar putea avea probleme multe luni după vindecare.

Adauga un comentariu