Culinar

Pandișpan cu cremă de zahăr ars. Cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pandișpan cu cremă de zahăr ars. Cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros
Gustosul pandișpan cu cremă de zahăr ars este ideal la mesele festive, fiind un desert aromat, pufos și ușor de făcut.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un desert rafinat, ideal este deliciosul pandișpan cu cremă de zahăr ars. Pandișpanul pufos și aromat este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un adevărat deliciu. Iată cea mai simplă rețetă pentru un desert savuros.

Pandișpan cu cremă de zahăr ars, gustos și aromat

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Preferatul multora dintre noi este pandișpanul pufos cu cremă de zahăr ars. Acesta se face foarte ușor acasă și avem nevoie de câteva ingrediente pentur a obține un desert irezistibil. Pandișpanul poate fi făcut simplu, cu fructe, cu lapte, însă dacă îl facem cu cremă de zahăr ars, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat, care ne va aminti de vremea copilăriei.

Deliciosul pandișpan poate fi pregătit și la mesele de sărbătoare, alături de niște prăjituri festive de casă. Rețetele de desert cu zahăr ars sunt diverse și spectaculoase. Tot mai multe doamne optează pentru deserturi rafinate, aromate și ușor de făcut. La ceas aniversar îi putem cuceri pe invitați cu un tort de zahăr ars și cremă fină de ciocolată.

Pentru iubitorii de deserturi de casă făcute după rețeta de odinioară a bunicii, pandișpanul este alegerea perfectă. Acesta este ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Cum să pregătești acasă un desert savuros

Pentru a face acasă un pandișpan cu cremă de zahăr ars vom avea nevoie de 1,5 l de lapte, 12 ouă, 300 g de zahăr, 1 linguriță de sare, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 linguriță de esență de rom și 1 linguriță de esență de vanilie, coajă rasă de lămâie, coajă rasă de portocală, 200 g de zahăr pentru zahăr ars sau caramel, 4 ouă pentru blat, 3 linguri de făină, 2 linguri de cacao, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de ulei și 1 praf de sare.

Este important să știm cum se face corect crema de zahăr ars pentru ca zahărul să nu devină tare și amărui. După aceea, se pregătește compozița din lapte, ouă și celelalte arome, iar la final se prepară blatul de pandișpan cu cacao.

Mai întâi se pune zahărul la foc mediu într-o cratiță și se lasă până când zahărul se topește complet și începe să capete o culoare gălbui închis. Se ia cratița de pe foc și se răsucește cu mișcări circulare astfel încât zahărul caramelizat să acopere pereții vasului. Se lasă cratița într-un loc răcoros pentru ca zahărul ars să crape și să trosnească. Dacă zahărul caramelizat nu se desprinde, atunci compoziția de pandișpan se va lipi de pereții vasului.

După aceea se pregătește compoziția cremei. Se mixează ouăle într-un castron mare împreună cu sarea și zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, iar la final se pun toate aromele și se amestecă din nou până când obținem o compoziție cremoasă și omogenă.

Se toarnă această compoziție în cratița tapetată cu zahăr ars și se pune la cuptor pentru 30 de minute. După aceea pregătim blatul pufos de pandișpan după rețeta clasică. Se mixează separat albușurile și gălbenușurile cu câte un praf de sare, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. În compoziția cu gălbenușuri se pune și o linguriță de ulei. Crema de gălbenușuri se pune peste bezeaua de albușuri și se amestecă foarte bine până când se omogenizează. După aceea se adaugă făina împreună cu praful de copt și 2 linguri de cacao.

Se scoate crema de zahăr ars din cuptor și se pune în cratiță peste zahărul caramelizat delicioasa compoziție de pandișpan. Se nivelează apoi se dă la cuptor timp de 20 de minute, timp în care pandișpanul va crește exact cât cratița. Putem verifica dacă pandișpanul este gata și copt suficient aplicând testul cu scobitoarea.

Când pandișpanul este gata, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute apoi se răstoarnă cratița pe un platou mare, astfel încât blatul de pandișpan să fie jos, iar deasupra delicioasa cremă de zahăr ars. Savurosul pandișpan poate fi ornat cu frișcă și fructe sau poate fi servit ca atare. Cu siguranță vom obține un desert de casă delicios și pe placul tuturor celor de la masă.

Gustosul pandișpan cu cremă de zahăr ars este ideal la mesele festive, fiind un desert aromat, pufos și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri și vom adăuga câteva ingrediente și arome inedite, îi vom cuceri pe musafiri cu un desert irezistibil.

Adauga un comentariu