Local

Percheziţii efectuate la Iaşi! Zeci de persoane, duse la audieri de „mascaţi”. Iată ce infracţiuni sunt vizate!

Publicat: 18 mai 2022
Oamenii legii au efectuat miercuri mai multe percheziţii

Oamenii legii au efectuat miercuri, 18 mai 2022, zeci de percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi în Iaşi. În total, anchetatorii au descins în 27 de locuri. De asemenea, zeci de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni economice au fost duse la audieri.

Poliţiştii au efectuat miercuri, 18 mai 2022, zeci de percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi în Iaşi. Astfel, în total, anchetatorii au descins în 27 de locuri.
Totodată, zeci de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni economice au fost duse la audieri. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Percheziţii făcute la Iaşi, la suspecţi de infracţiuni economice

Aşadar, miercuri, 18 mai 2022, reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Gorj –  Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au anunţat că au efectuat 27 de percheziții domiciliare, în județele Iaşi, Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București.

„Percheziţiile au fost efectuate în vederea documentării activității infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Gorj –  Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ancheta, la sediile unor societăţi comerciale

Oamenii legii au adăugat că cercetările au fost făcute la sediile unor firme.

„Perchezițiile s-au derulat la sediile și punctele de lucru ale mai multor agenți economici, precum și la domiciliile unor persoane fizice, care, începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare și inducere în eroare a operatorilor implicați în mecanismul de transfer al responsabilității stabilite în sarcina producătorilor de deșeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei”, au subliniat anchetatorii.

Aceştia au mai spus că zeci de persoane au fost duse la audieri. Din păcate, în ultimii ani, tot mai mulţi ieşeni au fost vizaţi de astfel de anchete, fiind cercetaţi, audiaţi, reţinuţi, arestaţi preventiv, trimişi în judecată sau chiar condamnaţi definitiv pentru infracţiuni economice. Astfel, miercuri, 18 mai 2022, „mascaţii” au efectuat percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Iaşi.
Comentarii
  • Foarte curios este ca trebuie sa vină de la alte poziții județene să facă curățenie aici la Iași printre cei care dau tunurile economice și marile țepe. Ai nostrii de ce nu sunt în stare?! Ori nu sunt profesioniști, nu cunosc meserie de poliție cum trebuie, ori sunt prea puturoși, ori să fie vorba de corupție?! Parcă de ceva ani de zile prea de multe ori vin alții aici la Iași să îi salte pe unii!!!

  • Pe ce lume traiesti? Romania e un stat mafiot unde locurile ,,la stat,,sunt negociate si cumparate de clanurile care fac legea din 89 incoace.Pur si simplu totul e putregait de sus pana jos din cauza factorului uman decazut intelectual si pus numai pe capatuiala.Un stat esuat, dupa cum a recunoscut si Iohannis intr-un moment de sinceritate.

  • Pai logic ca trebuie sa vina din judetele vecine. Daca stai si te gandesti transportatorul DINTE Constantin de la MICEDU COMPANY a fost calcat in noiembrie 2019 de ofiteri de la SICE, si nici pina azi nu a patit nimica, face evaziune in continuare!!! A uns cu bani begri peste tot!!!

Adauga un comentariu