Actualitate

Plan roșu de intervenție în județul Neamț. Incendiu la Spitalul Municipal Roman. Secția de Psihiatrie a fost inundată de fum, iar un medic și un infirmier au fost intoxicați ușor cu monoxid de carbon – FOTO

Publicat: 02 ian. 2021
incendiu la un spital din Roman. Mai multe cadre medicale au fost intoxicate cu monoxid de carbon

Misiune de stingere a unui incendiu produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman

Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 Echipaje de Prim Ajutor și 1 Terapie Intensivă Mobilă) și voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Roman.

Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1.
Etajul clădirii era inundat de fum.

„Incendiul s-a declanșat local, la ghena cu lengerie murdară de la exteriorul clădirii. Fumul din ghenă s-a extins prin tubulatura de evacuare a lenjeriei murdare într-o cameră de la etajul 1, unde era și un grup sanitar.

La fața locului s-au deplasat pompierii detașamentului Roman și s-a continuat evacuarea pacienților. Un pacient era la parter, 14 în saloanele de la etajul 1 și doi pacienți se aflau în izolatorul de la etajul 1. Toți au fost evacuați.

Doi pacienți și două cadre medicale au fost transportați la CPU pentru evaluare, starea lor este bună. Cei doi pacienți au fost transferați pe secția de medicină internă a spitalului pentru supraveghere, șapte pacienți sunt transferați la Spitalul Sfântul Nicolae, pentru a elibera saloanele de la parter”, potrivit reprezentanților unității medicale.

17 pacienți au fost evacuați de pompieri și personal

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă.
Pompierii au evacuat încă 10 pacienți.

Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la Clinica de Primiri Urgențe Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman  din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

„Am chemat de acasă un alt coleg medic psihiatru pentru a asigura productivitatea actului medical, cauza probabilă a incendiului fiind fumatul în locuri nepermise. Și secția de psihiatrie a fost afectată, doar jumătate din etajul 1. S-a deschis o anchetă internă, cât și o anchetă la poliție. La etajul 1, camera care continuă cu ghena este afectată.”, a declarat Maria Andrici, manager Spitalul Municipal Roman.

Comentarii
  • Vedeti domnule Saramet diferenta dintre a inchide in izolatoarele pacientii si a fi liberi intr un salon? 0 persoane decedate si toata lumea a invatat o lectie. Eu va recomand sa o luati pe dna comandant si sa faceti o sedinta sa deslusiti misterul. Apropo, de ce nu folositi hidrantii sa stingeti incendiile ca lucrarea trebuia sa fie gata din 13 decembrie, ba a plouat si a mai intarziat doua trei zile, ba a trecut anul. La articolul cu socola au fost blocate comentariile oare Stiti ceva sau de ce?

  • Planul rosu pentru un infirmieri si medic intoxicati usor cu fum, iar la Iasi more omul si nu se intampla asa ceva. Stanie coincidenta aceiasi ora si acelasi nr de pacienti. Concluzia la Iasi a murit o persoana la Roman nu a murit nimeni. Aceiasi cauza a incendiului rezultate diferite.

  • Nu pot sa inteleg de ce nu exista spatii amenajate pentru asa ceva. Cei cu boli psihice nu pot intelege de vorba Buna sau se lasa de fumat instant, ca asa vrea legea. Un colt de 1mp cu scrumiere Arata a 2020.
    Pont pentru Bzi. Un manager de spital din Iasi a receptionat o lucrarea ca fiind finalizata iar ea e la stadium de 35%. Vorbim de documente si situatia reala nu zvon, bagam o ancheta jurnalistica demna de prima pagina?

  • Care e diferenta dintre un manager economist care inca nu s a obisnuit cu moneda nationala dupa 1 deceniu si un medic primar psihiatru?
    Bun simt, responsabilitate pentru actul managerial si respect pentru lege. Tu ai vazut ca la socola presedintele CA este si sef sectie? Directorul medical este concomitent medic de Garda, coordonator camera de Garda, etc? Ce o face astia cu atatia bani?

    Pentru transparenta si informarea corecta a cititorilor rugam colectivul ziarului sa combata cu argumente postarea de mai sus nu prin stergerea ei. domnule Modoranu poate nu te joci iar la tastatura.

Adauga un comentariu