National

Prefectul Capitalei, despre vaccinarea profesorilor: „O rată de vaccinare mică aduce cu ea nesiguranţă”

Publicat: 12 mai 2021
alin stoica la birou cu mască
Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a transmis joi, 13 mai 2021, după ședința Comitetului Municipiului al Capitalei pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), că s-a hotărât trecerea în scenariul verde pentru că au trecut trei zile în care rata de infectare a fost de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a transmis că aproape jumătate dintre profesorii din București sunt vaccinați anti-COVID-19. Astfel, el își dorește ca rata de vaccinare să fie din ce în ce mai mare, pentru a conferi oamenilor siguranță în tot mai multe instituții.

Miercuri seară, 12 mai, prefectul Capitalei a fost întrebat, la Digi24, care este rata de vaccinare în rândul profesorilor. Întrebarea a venit în contextul în care municipiul Bucureşti se apropie de atingerea ratei de infectare care ar permite revenirea la şcoală a tuturor elevilor, respecitv sub 1 la mie.

”Din ultimele discuţii (…) înţeleg că undeva în jur de 40% – jumătate cel mult”, a afirmat Stoica, potriivt news.ro.

Alin Stoica: „Mi-ar plăcea să văd în toate instituţiile, nu doar în şcoli, rata de vaccinare peste 50%”

Prefectul a dezvăluit că şi-ar dori ca procentul celor vaccinaţi să fie mai mare.

”Nu e vorba dacă sunt eu mulţumit sau nu. Putem să spunem că o rată de vaccinare mică în toate instituţiile, nu doar la şcoală, aduce cu ea nesiguranţă şi atunci evident că mi-ar plăcea să văd în toate instituţiile, nu doar în şcoli, rata de vaccinare peste 50%”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Alin Stoica a precizat că vaccinarea este responsabilitatea tuturor, nu doar a profesorilor. De aceea, este necesară o comunicare cât mai eficientă, pentru a ajunge mai ușor la cât mai multă lume.

”Nu cred că este vorba doar despre profesori, ci este vorba despre noi toţi. Ca să avem o rată de vaccinare cât mai mare pe toate grupele de populaţie cred că ar trebui să avem o comunicare cât mai eficientă ca să ajungem cât mai uşor la oameni. Şi lucrul acesta a început cumva să fie vizibil acum, vedem că toată lumea se preocupă de acest tip de comunicare şi ar mai trebui să căutăm nişte vectori potriviţi oentru fiecare segment al populaţiei astfel încât mesajul să ajungă nu doar să fie auzit, dar şi să fie credibil şi să fie transmis de acele persoane care au autoritate informală în comunităţile respective”.

Alin Stoica: „Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică”

Alin Stoica este de că la sfârșitul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde.

”Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a mai afirmat Alin Stoica.

Prefectul Capitalei, despre restricțiile care vor fi relaxate în București: „Pot fi organizate spectacole de tip drive-in”

Alin Stoica a mai precizat că, în București, vor fi relaxate multe dintre restricții.

„Convocăm Comitetul, intrăm în situația care este deja prevăzută în Hotărârea de Guvern și anume scenariul verde. Pot funcționa spațiile unde se țin spectacole la 50% din capacitate, pot funcționa restaurantele la interior 50% din capacitate, zonele de jocuri de noroc. De asemenea, pot fi organizate spectacole de tip drive-in sau evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de spectatori. Toate lucrurile astea vor fi posibile”, a declarat Alin Stoica, la Digi24.

Adauga un comentariu