Local

Premierul Marcel Ciolacu trebuie anchetat de procurori pentru subminarea economiei naționale. România a câștigat procesul Roșia Montană! A jucat la bursă?

Publicat: 11 mart. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Premierul Marcel Ciolacu trebuie anchetat de procurori pentru subminarea economiei naționale. România a câștigat procesul Roșia Montană A jucat la bursă
Există suspiciuni precum Marcel Ciolacu ar fi jucat la bursă în legătură cu Roșia Montantă. Procurorii trebuie să facă lumină în acest caz

Marcel Ciolacu ar trebuie anchetat de urgență pentru subminarea economiei naționale după ce premierul a oferit numeroase declarații despre cum România o să piardă procesul cu Roșia Montana. Asta în condițiile în care țara noastră a câștigat, iar premierul pare să fi jucat la bursă.

Un grafic arată foarte clar că după declarațiile făcute de premierul Marcel Ciolacu, acțiunile Gabriel Resources s-au dublat ca valoare. Este imposibil ca procurorii să nu găsească în toate aceste declarații o minimă suspiciune asupra faptului că premierul a făcut un joc de culise. Pe de altă parte, procurorii ar trebui să-l cerceteze pe premierul Ciolacu pentru fals și uz de fals în contextul în care, conform declarațiilor făcute de Eugen Teodorovici, nu are diplomă de Bacalaureat, iar facultatea a făcut-o cu câteva falsuri.

Premierul Marcel Ciolacu trebuie anchetat de procurori

Premierul Marcel Ciolacu trebuie anchetat de procurori pentru subminarea economiei naționalul. Covrigarul de la Buzău a declarat în repetate rânduri că România o să piardă procesul intentat de Gabriel Resources pentru Roșia Montană. Declarațiile lui au dus la dublarea acțiunilor companiei canadiene care este deținută de românul Frank Timiș. Declarațiile făcut de Ciolacu au crescut artificial aceste acțiuni și cineva a beneficiat de pe urma lor.

Este imposibil să nu ne punem întrebări în legătură cu o posibilă campanie orchestrată pentru a avantaja acționarii pesediști în detrimentul intereselor naționale. Aceste suspiciuni sunt întărite de afirmațiile premierului Ciolacu, care, fără nicio bază în informații concrete, anunță pe 31 ianuarie că România va pierde procesul cu Gabriel Resources privind Roșia Montană. În urma acestui anunț, presa, atât internă, cât și internațională, a fost inundată cu această informație, iar acțiunile Gabriel Resources au cunoscut o creștere spectaculoasă, similară cu cea din 2012 – 2013, crescând de la 0,45 dolari canadieni/acțiune pe 31 ianuarie 2024 la 0,87 dolari canadieni/acțiune pe 7 martie 2024.

Este important de menționat că între martie și august 2023 s-au înregistrat achiziții semnificative de acțiuni, cu volume medii de tranzacționare zilnice de până la 800.000 de acțiuni, după care a urmat o perioadă de acalmie până la data de 31 ianuarie. Cu toate acestea, imediat după declarația lui Ciolacu, pe 31 ianuarie, au început să se înregistreze tranzacții zilnice cu sute de mii de acțiuni și un vârf de aproape 1 milion de acțiuni pe ziua de 7 martie – exact în ziua în care era așteptată decizia în proces.

Pentru a clarifica situația, trebuie să subliniem că nimeni nu ar fi putut fi în posesia informațiilor referitoare la rezultatul arbitrajului ICSID înainte de data oficială de 8 martie. Prin urmare, toate zvonurile cu privire la o presupusă pierdere în arbitraj și la o presupusă obligație de a plăti miliarde de dolari erau complet nefondate!

Deci, guvernul condus de Ciolacu nu ar fi avut cum să anticipeze decizia pe care o vor lua cei trei arbitri pe 8 martie! Haideți să ne imaginăm un scenariu: Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă – sau persoane asociate cu aceștia, care gravitează în jurul partidelor PSD și PNL – dețin un număr semnificativ de acțiuni la Gabriel Resources. Desigur, acest lucru este dificil de demonstrat. Totuși, să presupunem că acest grup ar fi profitat de fluctuațiile de pe Bursa din Toronto și ar fi acționat decisiv pe data de 7 martie.

Întrebarea firească este: au făcut Ciolacu, Iohannis, Ciucă sau cei apropiați lor tranzacții cu acțiuni în această perioadă? A doua întrebare, legată de prima: cine au fost speculatorii activi pe piață în această perioadă? Există vreo legătură între aceștia și reprezentanții PSD și PNL?

Aceste întrebări necesită un răspuns, deoarece ele sunt cruciale în contextul actual!

Cum se câștigă din bursă? Iată ce spune George Simion

Președintele AUR, George Simion, sublinează acest lucru printr-un calcul foarte simplu a modului în care s-a produs totul:

” Mecanismul este unul simplu și îl cunoaște aproape oricine:

1) cumperi acțiunile când valoarea lor este scăzută – de obicei într-o perioadă de acalmie și fără orizont cu privire la procesul cu Gabriel Resources (să zicem începând cu iulie anul trecut, atunci când prețul acțiunii se stabilizează undeva în jur de 0,4 dolari canadieni/acțiune până pe 31 ianuarie 2024, când atinge pragul de 0,45 dolari canadieni/acțiune);

2) apoi vinzi în momentul în care prețul acțiunilor a atins un plafon maxim (maximul prețului/acțiune în cazul Gabriel Resources a fost de 0,87 dolari canadieni/acțiune și a fost atins pe 7 martie 2024, cu o zi înainte de anunțul deciziei tribunalului arbitral).

Orice investitor sănătos la cap și care joacă la bursă în mod constant cumpără cu preț mic înainte de un astfel de eveniment, așteaptă o creștere sănătoasă, dar vinde întotdeauna înainte de evenimentul așteptat, tocmai pentru a evita orice surpriză! Adică, toți cei care acționau normal la bursă au vândut acțiunile Gabriel Resources pe 7 martie, cu un profit de 100% sau de 200%, nimeni nu aștepta rezultatul arbitrajului!

Ceea ce este cu adevărat surprinzător este că aproape nimeni din presă nu a reacționat pe acest subiect, având în vedere că despre speculațiile la bursă cu proiectul Roșia Montană s-a discutat încă din 2012. Aproape nimeni nu a stat să verifice faptul că, în 2012, când Traian Băsescu dădea în continuu mesaje în favoarea proiectului de la Roșia Montană acțiunile companiei creșteau, iar apoi, în 2013, după declarațiile premierului de la vremea respectivă, Victor Ponta, acțiunile Gabriel Resources s-au dus în cap.” explică George Simion, președintele AUR.

În concluzie, premierul Marcel Ciolacu, cel care nu are Bacalaureatul luat, conform declarațiilor făcute de Eugen Teodorovici, ar trebui imediat anchetat de procurori pentru subminarea economiei naționale. Declarațiile făcute de premier ar fi trebuit, într-un stat modern și democratic, să-l trimită direct în pușcărie pentru că nu este normal că o firmă privată, cum ar fi Gabriel Resources, să beneficieze de pe urma unui jaf național.

 

Comentarii
  • Bă idioților, voi în loc să cereți ca alde madam Șuteu, Cioloș, Coldea și alți derbedei să fie urgent arestați și judecați pentru crimă de înaltă trădare, săriți la gâtul celui care ne-a mai luminat un pic imaginea? Chiar nu aveți pic de…șoric pe obraz?

  • @catana: Ai uitat sa adaugi /s. Nu de alta, dar sa nu fii cumva luat in serios… Granita intre sarcasm si imbecilitate pura e foarte fina.

Adauga un comentariu