National

Președintele Asociației Colectiv: „E bine că s-a încheiat o primă etapă”

Publicat: 12 mai 2022
Eugen Iancu

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, a afirmat, pentru Aleph News, potrivit mediafax, că, după condamnările definitive de astăzi, 11 mai, din dosarul Colectiv, este bine că s-a încheiat o primă etapă”. ”Urmează să continuăm, să vedem cine s-a opus transferului în străinătate a răniților”, a spus Iancu.

„E bine că s-a încheiat o primă etapă. E important pentru că după 6 ani jumate să nu ai o decizie a cauzei izbucnirii incendiului era cumplit. Pedepsele sunt cele care sunt. Mergem mai departe. Pentru mulți dintre noi înseamnă un moment de liniște, de respiro. Urmează să continuăm, să vedem cine s-a opus transferului în străinătate a răniților și ce va urma după, pentru că la incendiu au murit 27, după care în spital au murit 37 pentru că nu au beneficiat de tratamentul corect”, a spus Eugen Iancu.

Mesajul lui Eugen Iancu pentru justiția din România

Eugen Iancu a transmis că era nevoie de evenimentul de astăzi și că până când judecătorii nu vor începe să schimbe lucruri, România nu va progresa deloc.

„Aveam nevoie de momentul ăsta de azi. Era nevoie. Eu aș transmite întregii justiții din România, începând cu anchetatorii, cu procurorii din parchete, care la ora asta au dosare de care nu se apucă, aș trece la judecători, ei trebuie să înțeleagă că schimbarea României stă în mâinile lor. Dacă ei nu vor lua măsurile corecte și la timp, România rămâne în aceeași mizerie în care se zbate de atâția ani. Oamenii mor, spitalele iau foc, clădirile iau foc, oamenii nu beneficiază de tratament corect pentru că cineva nu își face treaba”, a adăugat liderul asociației Colectiv la Aleph News.

Magistrații Curții de Apel București au decis joi pedepsele pentru inculpații în dosarul Colectiv. În mare parte este vorba de pedepse înjumătățite față de decizia din fond.

Pedepsele în cazul Colectiv:

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 – 4 ani

Alin Anastasescu, patronul clubului Colectiv – 11 ani și 8 luni

Paul Gancea, alt patron Colectiv – 6 ani și 4 luni de închisoare

Costin Mincu, al treilea patron – 8 ani de închisoare

Daniela Niță (decedată), administratorul firmei de artificii – 12 ani și 8 luni

Cristian Niță, patronul firmei de artificii – 2 ani și 6 luni cu suspendare

Viorel Zaharia, pirotehnist – 6 ani și 10 luni

Marian Moise, pirotehnist – scade la 6 ani și 10 luni

George Petrică Matei, pompier – 8 ani și 8 luni

Antonina Radu, pompier – 8 ani și 8 luni

Fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4, Aurelia Iofciu și Larisa Luminita Ganea au fost achitate.
Adauga un comentariu