Economic Local

Primăria Pașcani reia strategia de dezvoltare locală! Firma furnizoare va primi 60.000 de euro

Publicat: 24 iul. 2021
Sediul Primăriei Pașcani
Mai multe strategii vor fi elaborate pentru eficientizarea activității din instituție

Primăria Pașcani va simplifica procedurile administrative. La finalul lunii august 2021 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de elaborare a strategiei. Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic

Primăria municipiului Pașcani anunță noi achiziții pentru simplificarea activității administrative. Pe data de 23.08.2021 este programată licitația pentru achiziția unor servicii de elaborare a „Strategiei Integrate de Dezvoltare Locală a Municipiului Pașcani pentru perioada 2020-2027” și servicii de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Procedura a fost organizată și în luna mai, dar a fost anulată deoarece nu s-au prezentat ofertanți. Valoarea estimată a contractului este de 300.000 de lei, fără TVA, aproape 60.000 de euro.

„Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul municipiului Pașcani prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, implementând măsuri din perspectiva back-office și front-office pentru serviciile publice furnizate. Grupul țintă include 75 de angajați ai Primăriei municipiului Pașcani, dintre care 2 demnitari, 60 de persoane ocupând funcții publice, 5 persoane reprezentând personal contractual, respectiv 8 consilieri locali”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă are în vedere și instruirea unui număr de 50 de persoane incluse în grupul țintă, în legătură cu utilizarea soluțiilor informatice. În trecut, Primăria Pașcani a elaborat alte strategii de dezvoltare.

Școala Gimnazială Specială din Pașcani va primi un microbuz în valoare de 60.000 de euro

Totodată, și Școala Gimnazială Specială Pașcani anunță noi achiziții. Pe data de 16.08.2021 este anunțată licitația privind furnizarea unui microbuz școlar pentru transportul elevilor. Capacitatea microbuzului trebuie să fie de 24 de locuri, cu tot cu scaunul șoferului. Valoarea estimată a contractului este de 294.117 lei, fără TVA, aproape 60.000 de euro. Conform documentației procedurii, microbuzul trebuie să fie dotat cu un motor Diesel, minimum 163 CP și capacitate cilindrică de 2.140 centimetri cubi. Cutia de viteze trebuie să fie manuală, cu 6+1 trepte.

„Microbuzul este destinat transportului școlar, respectiv al școlarilor cu dizabilități (imobilizați în scaune cu rotile) în deplină siguranță și confort, pe distanțe scurte, medii și lungi, într-o perioadă de timp determinată, în țară și în străinătate. Garanția generală a vehiculului trebuie să fie de minimum 3 ani/100.000km, în condiții de exploatare normală, din momentul recepționării de către beneficiar. Garanția pentru protecția anticorozivă a caroseriei autovehiculului trebuie să fie de minimum 8 ani, din momentul recepționării de către beneficiar. Garanția pentru vopseaua vehiculului trebuie sa fie de minimum 3 ani”, sunt condițiile impuse de autoritatea contractantă.

De precizat că Primăria Pașcani a alocat 100.000 de euro pentru achiziția de utilaje. Nu în ultimul rând, Primăria Pașcani pregătește modernizarea unui obiectiv din localitate. Este vorba despre piața agroalimentară de pe strada Ceferiștilor.

Adauga un comentariu