Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre situația în Spitalul de Boli Infecțioase Iași: „Nu am avut atitudini agresive ale pacienților”

Publicat: 05 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. dr. Carmen Dorobăț despre situația în Spitalul de Boli Infecțioase Iași Nu am avut atitudini agresive ale pacienților
Peste 2.000 de persoane infectate cu COVID-19, tratate la Sptalul de Boli Infecțioase Iași

Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre situația în Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Managerul unității medicale precizează faptul că datorită ordinului 1137 al Ministerului Sănătății, s-au putut efectua externări mult mai ușor. În acest moment sunt 68 de locuri libere pentru pacientii confirmați cu noul coronavirus.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre situația în Spitalul de Boli Infecțioase Iași

În acest moment, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, conform managerului Spitalului de Boli Infecțioase Iași, sunt suficiente paturi. Datorită ordinului 1137 Ministerului Sănătății s-au putut face externări mult mai ușor pentru pacienții Covid-19 asimptomatici și cu forme ușoare.

„În momentul de fată avem suficiente paturi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi. În sensul că în urma reglementărilor care au venit prin ordinul 1137 Ministerului Sănătăţii am putut face mai uşor externări pentru pacienţi Covid-19 asimptomatici şi cu forme uşoare. Adică în condiţii mai uşoare, orientându-i spre medicul de familie, după un anumit număr de zile, este stipulat în acest ordin de ministru.”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Un singur pacient la ATI

Prof. dr. Carmen Dorobăț a precizat că în jur de 68 de locuri sunt libere în unitatea medicală. Acest bilanț a fost făcut la predarea gărzilor din dimineața zilei de 5 iulie 2020. În secția de Anestezie și Terapie Intensivă se află doar un singur pacient, iar 8 sunt libere. În urma apariției motivării Curții Constituționale nu au existat cereri care să exceadă condițiile existente până în acest moment. Managerul unității spitalicești menționează că nu s-au înregistrat atitudini agresive din partea ieșenilor, adică aceștia nu au spus că vor să plece acasă și că nu îi interesează nimic.

„Avem în jur de 68 de locuri libere la confirmaţi. Este vorba de balanţă care a fost la predarea gărzilor în această dimineaţă şi de asemenea la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt libere 8 locuri. Avem un pacient la ora aceasta la Terapie Intensivă. Trebuie să subliniez faptul că nu am avut cereri în urma apariţiei motivării Curţii Constituţionale de a se merge acasă. Adică, nu au fost cereri care să exceadă condiţiile existente până în momentul de faţă. Oamenii în general, la vizita chiar mi-am dat ieri seama, stând de vorbă cu ei, faptul că respectă şi realizează în momentul în care ajung în spital se pot agrava sau pot deveni sursa de infecţie pentru cei dragi lor. Nu am avut atitudini agresive că vor să meargă acasă şi nu îi interesează nimic.”, a precizat sursa citată.

Adauga un comentariu