Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, despre cazurile de pacienţi cu COVID-19 de la UPU Iași: Este pentru prima oară când numărul pacienţilor suspecţi scade

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. dr. Diana Cimpoeșu despre cazurile de pacienţi cu COVID-19 de la UPU Iași Este pentru prima oară când numărul pacienţilor suspecţi scade
Prof. dr. Diana Cimpoeșu vorbește despre cazurile de Terapie Intensivă de la UPU Iași

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a oferit o scurtă declaraţie despre situaţia pacienţilor suspecţi care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

Coordonator UPU-SMURD Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat că este prima gardă în care numărul pacienţilor suspecţi şi pozitivi la infectarea cu COVID-19 a coborât sunt 10, în ultimele 3 luni.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă în legătură cu pacienții care au simptome de infectare cu COVID-19

Într-o declaraţie făcută publică, prof. dr. Diana Cimpoeșu afirmă faptul că este pentru prima oară când numărul pacienţilor suspecţi sau bolnavi de COVID-19 scade sub 10. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în urmă cu 3 luni. În altă ordine de idei, Cimpoeșu atrage atenţia asupra faptului că pacienţii care au simptome de COVID-19 pot cere testarea la domiciliu. Aceştia trebuie să-şi anunţe medicul de familie sau în cel mai rău caz să vină la spital, în pofida faptului că e sărbătoare.

!Este prima gardă în care numărul de pacienți suspecți și pozitivi din UPU a coborât sub 10 după 3 luni. Sunt acum 8 pacienți pe circuitul suspecți Covid. Cazurile care au ajuns la UPU în ultima săptămâna au fost cazuri grave forme medii și severe la pacienți peste 65 ani. Recomandăm pe cei care au suspiciunea că sunt infectați să solicite testarea la domiciliu , să anunțe medicul de familie sau să vină la spital chiar dacă sunt zile de sărbătoare.

Riscul pentru pacient crește dacă situaţia se agravează

În încheiere, prof. dr. Diana Cimpoeșu explică faptul că riscul decesului creşte dacă situaţia se agravează. Fiecare pacient şi familie trebuie să înţeleagă necesitatea unei ventilaţii mecanice. O astfel de ventilaţie poate salva viaţa. Diana Cimpoeșu dă asigurări că sunt multe cazuri de persoane ajunse la Terapie Intensivă care au fost externate și care s-au vindecat de COVID-19:

Dacă situația se agravează pentru fiecare pacient riscul creşte. Fiecare pacient și familie trebuie să înțeleagă că necesitatea de ventilație mecanică, invazivă sau după intubaţie sunt soluții terapeutice impuse de starea pacienților , de saturația în oxigen, de gazele arteriale. Apoi căutam soluții de transfer în AŢI de la spitalul Covid pentru că există o foarte bună relaționare și coordonare cu ATI- ul aici la Iaşi. Și dacă urmărim cazurile chiar intubate și vom afla că unii pacienți au avut o evoluție favorabilă în ATI și au fost externați în stare bună după tratament chiar dacă au fost foarte gravi la prezentarea în UPU.

Adauga un comentariu